banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Batmanlılardan seçim değerlendirmesi

Batmanlı vatandaşlar, Türkiye’de son bir yıl içerisinde siyasi belirsizlik ile tırmanan şiddet olayları ve sonrasında yapılan seçimlerin ardından tek başına iktidar olan AK Parti’den,   beklentilerini dile getirdiler.

İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Batmanlı vatandaşlar, AK Parti’nin 7 Haziran ile 1 Kasım’da çıkan sonuçları  iyi değerlendirilmesini isteyerek, huzurun tekrar hakim olması ve çözüm sürecinde atılan yanlış adımların tekrarlanmaması gerektiğine dikkat çektiler.

Batmanlılar, ayrıca İslami hizmetlerinden dolayı suçsuz yere cezaevlerine konulan ve müebbet hapislerle cezalandırılan mahkûmlara, yeniden ve  adil bir şekilde yargılanmalarına imkan tanınmasını  istediler.

1 Kasım seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan Muhammed Şerif Durmaz, tek başına iktidara gelen AK Parti’den halkın çok yüksek derecede beklentileri olduğunu belirterek, “Bu anlamda AK Parti üzerine düşeni yerine getirmesi lazımdır. Hassaten bölgemizdeki çatışmaların bir an evvel sona ermesi adına, belki Kürt halkının insani ve İslami temel haklarını eksiksiz ve pazarlık konusu yapılmadan verilmesi adına, bir süreç başlatması gerekiyor. Bu anlamda 7 Haziran öncesi yürütülen   süreçte yapılan yanlışlıklar asla tekrar etmemelidir.” dedi.

“Çözüm önerileri üreten camia ve partilerin dikkate alınması lazım”

Kürt halkının her türlü insani ve İslami temel sorunlarının bir şarta bağlanmaksızın verilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Bu noktada çözüm önerileri üreten camia ve partilerin dikkate alınması lazım. Yine bu süreçte PKK sorunuyla Kürt sorunu mutlaka ayrışmalıdır. Birbirinden ayrı bir yöntem ile çözülmeye çalışmalıdır. AK Parti ekonomik olarak da 1 Kasım seçimlerinde büyük vaatler verdi. Bu konuda da yine emeklilere, gençlere ve esnaflara yönelik verilen vaatleri yerine getirmesi adına yapması gerekenleri kısa bir sürede yapmalıdır.” şeklinde konuştu.  

Hükümetten beklentilerinin olduğunu belirten Yakup Çiçek, 28 Şubat mağduru Müslümanların atıldıkları zindandan çıkarılması için yeniden bir yargılanmanın yapılmasını istedi.

Halkın isteklerine cevap verilmesi halinde hükümetin istikrarını sürdürebileceğine işaret eden Çiçek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“7 Haziran öncesi olduğu gibi süreç devam etmeli, sürecin daha makul ve daha güzel bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Hükümetin 1 Kasım’ı güzel bir şekilde değerlendirmesini istiyoruz. 28 Şubat sürecinde yakalanan Yusufi abilerimizin yeniden gündeme getirilip, dosyaları gözden geçirilmesini istiyoruz. Hükümet seçimleri güzel değerlendirirse milletin takdirini daha çok kazanabilir.”

“Daha güzel yarınlar umudumuzdur”

Herkesin olduğu gibi kendisinin de hükümetten beklentisinin, istikrarın sağlanması olduğunu ifade eden Alaattin Beycan, “Millet bu defa istikrar istedi. İstikrar istemesinin sebebi, millet huzur istiyor. Bundan dolayı millet hükümetten, piyasaları  da düzeltmesini istiyor. Daha güzel yarınlar umudumuzdur. Zafer sadece ve sadece halkın olsun. Halkın tavrı istikrar ve huzurdan yanadır. Türkiye’nin ekonomik şartlarını düzeltilmesini, bugünkü sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. AK Parti önceki seçimde hatalar yaptı. Bu seçimde önceden yapılan hatalarını düzeltmesi gerekir.” ifadelerine yer verdi.

“Bölge halkı vicdanı olmayan örgütün kucağına atıldı”

Seçimin tüm İslam alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Cemal Aslan, “Bilindiği gibi önceki seçimde bölge unutulmuştu. Devlet veya hükümet bölge halkına sahip çıkmadı. Bölgeyi vicdanı olmayan örgütün kucağına attı. Seçim sonuçlarıyla, PKK’ye ve HDP’ye, bu halkın kimliğine ihanet ettiği için, halkın inancına, örfüne, çarşafına ve Peygamberine hakaret ettiği için bir mesaj verildi. Özellikle esnaf kan ağlıyor. Bilindiği gibi esnafın çoğu kepenk kapattı. Esnafların çoğu akşam kazançsız bir şekilde evine dönüyor. Halk kardeşlik, vahdet, huzur ve birlik istiyor. Halk molotof, kepenk kapatmaları, hendekler ve kaos istemiyor. Halk seçim sonuçlarıyla hükümete de bu mesajı da verdi.” açıklamasında bulundu.

‘Yusufilerin tekrar yargılansın istiyoruz’

AK Parti’nin İslami hizmetlerinden dolayı suçsuz yere cezaevlerinde yatan yüzlerce Müslüman için yeniden bir yargılama yolu açmasını isteyen Aslan, şunları kaydetti:

“İslami camiadan kimisi 15 yıldır ve kimisi 20 yıldır cezaevlerindedirler. Hükümete şunu sormak gerekir; o geçleri yıllardır cezaevlerinde tutturan sebepler nedir? Hükümet onları cezaevlerine koyan polisleri, komiserleri, hakimleri, savcıları ve valileri dahi, Fethullahçı Terör Örgütü olarak lanse edip kimisini cezaevlerine atıp, kimilerini ihraç ettiler ve kimisi şu anda mahkum hayatı yaşıyor. Peki, madem o insanlar terör örgütüne mensuptur ve yüzlerce Yusufileri cezaevlerine atmış, o zaman terör örgütünün cezaevlerine koydukları Yusufilerin derhal tekrar yargılanmasını istiyoruz. Cezaevlerindekilerin çoğu Yusufi kardeşimiz, müebbet hapis cezası almış. Bu insanların akrabaları hükümetten o dosyaların tekrar açılması ve yeniden yargılanmalarını istiyorlar. Cezaevlerinde bulunan çoğuna kumpaslar kurulmuş, zorla işkence ile yargılandıkları dosyaları imzalattırmışlar.”

“PKK tek muhatap olmamalıdır”

Vatandaşlardan Latif Şahin, Hükümetin 7 Haziran ile 1 Kasım seçim arasındaki farktan ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecindeki yanlışlara da değinen Şahin, “Halkımız son seçimde bir mesaj vermiştir. Bu mesajda çözüm süreci muhatapları konusunda, halkın sorunları konusundaki mesajları iyi algılamak gerekir. Çözüm süreci devam ederse kimler muhatap alınacak, kimler alınmayacak? İslami STK’lar muhatap alınacaklar mı, alınmayacak mı? Bu konuda hükümetin iyi düşünmesi gerekiyor. Doğu ve Güneydoğu’da Kürt sorunu vardır, ama Kürt sorunu, yalnızca muhataplarıyla görüşülmesi gerekiyor. PKK tek muhatap olmamalıdır. Bu konuda muhatap alınması gereken İslami STK’lar da vardır.” şeklinde konuştu.

“Bölgeye yapılan yatırımların artırılmasın istiyoruz”

Son olarak vatandaşlardan Salih Değer,  13 sene yaptıklarından sonra hükümetten beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek,   “Güneydoğu’ya ve İslam alemine yapılacakla ilgili beklentilerimiz her zaman yüksektir. Bölgeye yapılan yatırımların artırılmasın istiyoruz. 7 Haziran da bir ders nitelikli oy, AK Parti’ye gitti. Biraz daha çalışmalarına önem verilmesi bakımından milletin bir tepkisi oldu. Hükümet inşallah bu oyların karşılığını verecektir. İnşallah milletin verdiği oylara karşı hizmet yaparlar.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.