banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Batmanlılardan kaldırım işgaline tepki

Gün geçtikçe araç sayısının arttığı Batman’da park sorunu bir türlü bitmek bilmiyor. Kent merkezinin birçok yerinde kaldırımlarda araçların park etmesi ve bazı kaldırımlarında duvar örülerek işyeri gibi kullanmasına halk tepki gösteriyor.

Araç sayısı artıkça kentte yaya ve araç trafiğinin sıkıntıları da artıyor. Kayıtlı araç sayısının 42 bin 741 olduğu Batman’da, araç sayısının çoğalması ise park yerlerinin olmamasıyla birlikte trafikte keşmekeşliği de beraberinde getiriyor.

Araç sayısı ve trafiğinin çok yoğun olduğu Batman’da, araçların gelişi güzel park etmeleri ve her tarafta yapılan plansız yol çalışmaları nedeniyle araç trafiği tam bir işkenceye dönüştü. Kaldırımlara park eden araçlarla beraber kimi esnafın da kaldırımları işgal etmesi halkın sıkıntı çekmesine neden oluyor.

Kaldırım işgalinin hem yaya hem de araç trafiğine sıkıntı çıkardığını belirten Batmanlılar, araç sayısının arttığı kentte park sorunuyla beraber kaldırım işgallerinin de son bulması için yetkili kurumların gerekeni yapmasını istediler.

Sürücülerin kaldırımlara araçlarını park etmesine tepki gösteren Şehmuz Özdemir, “Batman’ın birçok yerinde araçlar kaldırımları işgal etmesi yaya geçişlerini engelliyor. Bu durum hem araç trafiği hem de yaya trafiğine engeldir. Olmaması gereken bir durumdur. Yetkililerden isteğimiz bu soruna acil bir çözüm bulmalarıdır.” dedi.

Bir vatandaşın yaya yolunu duvarla kapatmasına da tepki gösteren Selman Öztürk, vatandaşların yaya trafiğinde çok sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Yetkililerin buna acilen bir çözüm bulmasını isteyen Öztürk, “Kaldırımlara duvar örülmesi kabul edilecek bir durum değildir. Meydan Mahallesi 1110 Sokakta kaldırıma duvar örülerek boş arsaya dâhil edilip otopark yapılmış. Mahalle sakinleri olarak duvarın kaldırılarak kaldırımın açılmasını istiyoruz. Bu sadece bir örnektir Batman merkezin birçok yerinden bu manzaralar vardır. Bu duruma yetkililerin duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kaldırım işgaline son verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.