banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Batmanlı esnaftan DEDAŞ'a elektrik kesintisi tepkisi

Batman çarşı merkezindeki esnaf, her gün defalarca elektriklerinin kesildiğini belirterek DEDAŞ’a tepki gösterdi. Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirten esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerine çağrıda bulunarak, sorunlarının giderilmesini istediler.

Batmanlı esnaf Mücahit Çelik, “Ben telefon tamircisiyim, neredeyse tüm işim elektrikle oluyor. Sürekli yaşanan elektrik kesintileri yüzünden çalışamıyoruz. Soğukların başlamasıyla elektrikler sürekli kesiliyor. Elektrikler bir saat varsa yarım saat de kesiktir. Bu nedenler iş sahibi olarak biz ve müşterilerimiz mağdur oluyor. Elektrik kesintilerinden çok şikâyetçiyiz. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Şu an elimizde tamir için bir sürü telefon var ama yapamıyoruz. Bu çağda elektrik olmazsa olmazlardandır.” dedi.  

Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden Tuncay Kalkan, “Müşterilerim mağdur oluyor. Onlara verdiğimiz sözü yerine getiremiyoruz. Elektrikler kesik olduğundan çalışamıyoruz. Son bir aydır kiramızı ve faturalarımızı da ödeyemiyoruz.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Son zamanlarda elektrik kesintilerinin çığırından çıktığını söyleyen Mehmet Salih Sayar,  “Beş dakika elektrik varsa üç saat yoktur. Sabah dükkânımıza geliyoruz elektrikler yok. Akşam eve gidiyoruz elektrikler yok. Buradan yetkililere sesleniyorum; Allah rızası için bu soruna bir çare bulun. Bu zamanda evde ve işte elektriksiz hayat yaşanmıyor. Müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz. Artık müşterilerimize şart koşuyoruz; elektrik olursa telefonu tamiri yarım saatte biter, elektrik olmasa da geldikten sonra tamiri yapacağımızı söylüyoruz. Elektrik kesintilerinden ötürü mağduruz ve çok zor durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintilerinin çeşitli mağduriyetlere yol açtığını dile getiren Yusuf Yanar ise şunları söyledi: “Batman’ın birçok yerinde elektrik kesintileri oluyor. Elektriksiz hayat zor olduğundan esnaf jeneratör kullanıyor. Çarşı merkezi jeneratör seslerinden geçilmiyor. Gürültü kirliliğinden dolayı çarşıda hayat ve huzur kalmadı. Her gün DEDAŞ’ın işi budur. Vatandaşları mağdur etmekten başka bir iş yapmıyorlar. Elektrik parasını alıyorlar, hatta üzerinden bir gün bile geçse faiz işliyor. Vatandaşlara bu sıkıntıları vermeye hakları yoktur. Yetkili birileri yok mu bunlara bir çift laf söylesin ki böyle yapmasınlar. Millet mağdur oluyor, yazıktır, günahtır.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.