banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Batman'daki Suriyeliler evlerine dönmek istiyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Batman’a sığınan Suriyeli mülteciler, buradaki yaşam koşullarının iyi olduğunu ama yine de bir an önce savaşın bitmesini ve kendi ülkelerine dönmek istediklerini söylediler.

Suriyeli mültecilerin tek isteği, savaş nedeniyle terk ettikleri vatanlarına geri dönmek. Suriyeliler, “Batman’da kendi evimizde gibi yaşıyoruz ama yine de Suriye’ye dönmek istiyoruz. Çünkü orası bizim evimiz, bizim yurdumuz.” diyerek, ülkelerine geri dönmek istiyorlar.

Batman’ın İluh Mahallesinde ikamet eden 8 nüfuslu Şerif Emin ailesi, ülkelerindeki savaşın bitmesi için diğer devletlerin buna bir çözüm bulmasını isteyerek, artık doğup büyüdükleri vatanlarına geri dönmek istediklerini ifade ettiler.

Hiçbir şeyin insanın kendi vatanı gibi olmadığını vurgulayan Suriyeli öğretmen Abdülmecit Ali, “Buradaki durumumuz iyidir. Burada Batman halkından memnunuz ve kendimizi yabancı bir yerde hissetmiyoruz. Ama ülkemize dönersek bizim için daha iyi olur. Bir an önce Suriye’deki bu savaşın durmasını istiyoruz. İsteğimiz, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar Hükümetleri bir çözüm bulsunlar ki, bizler ülkemize dönelim. Halkımız sıkıntılar yaşıyor. Bütün dünya ülkelerine dağılmış durumdadırlar. Bir daha ülkelerine dönmeleri zor olacak. Burada her ne kadar rahatımız yerindeyse de, buradaki tek sıkıntımız ülkemizden uzak durmamızdır.” dedi.

“Ülkemizdeki savaşın bitmesini istiyoruz”

8 kişilik bir nüfusla birlikte yaklaşık 2 yıl önce Suriye’nin Kamışlo şehrinden Batman’a geldiklerini dile getiren Hayat Şerif Emin, “İki seneden beridir Batman’dayız. Burası bizim için Suriye’den iyidir. Savaş olmadan önce Suriye’de güzeldi ama savaştan sonra orası karıştı. Suriye’de su, elektrik yoktu, ölüm vardı ve onun için Türkiye’ye kaçtık, geldik. Burası bizim için çok iyidir ve bir sıkıntımız yok. Bizler sadece ülkemizdeki savaşın bitmesini istiyoruz ve kendi ülkemize dönmek istiyoruz. İsteğimiz Suriye düzelsin ve kendi akrabalarımızın yanına dönmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İsteğimiz, Allah bir su döker de bu savaş biter”

Bir başka Suriyeli Ravan Mehmet Şerif Emin ise şunları söyledi: “Buradaki durumumuz Suriye’dekine göre gayet iyidir. Buranın halkı bize Suriye halkı gibidir. Burada dil sorunu yaşamıyoruz ve kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Burada dükkân açtım ve kimse bize sıkıntı vermiyor. Açtığım dükkânda işlerimi yapıyorum. İsteğimiz, bu savaşa Allah bir su döker de bu savaş biter. Umudumuz, ülkemizdeki savaş biter ve herkes memleketine döner. O gün de bir gün gelecek inşallah.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.