banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Batman'da yurt sorunu yaşayan öğrenciler eylem yaptı

Batman’da bir grup imam hatip lise öğrencisi, yaşadıkları yurt sorunlarının çözülmesi için toplu olarak Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüyüş eylemi yaptı.

Önceki dönem Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde okuyan ve yurtta kalan yaklaşık 65 öğrenci, yeni açılan Ahmedi Hani Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi’ne aktarıldı.

Gültepe Mahallesi’nde bulunan Ahmedi Hani Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi öğrenci yurdunun faaliyete girmemesi öğrencileri mağdur etti. Okullarına kilometrelerce uzak olan Seyitler Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu’a geçici süreliğini nakledilen öğrenciler, ulaşım sorunu yaşadıklarını belirttiler.

Sorunun çözülmesi için öğrenciler, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu önünden toplu olarak Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.

Batman’a bağlı ilçe, köy ve çevre illerden öğrenciler olduklarını belirten Mehmet Emin Onur, “Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi eski öğrencileriyiz. Okullar açıldığından beri bizim nakillerimiz Ahmedi Hani Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi gönderildi. Ahmedi Hani Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi yeni açıldığından eksiklikleri çoktur. Kalabileceğimiz öğrenci yurdu daha hazır değildir. Bizler Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalıyoruz. Servis olmadığından her gün okula gitmek için kilometrelerce yol gidiyoruz. 65’e yakın öğrenciyiz çok sıkıntı çekiyoruz. Çektiğimiz sıkıntıların bir an önce çözülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden rica ediyoruz.” dedi.

Yaklaşık 65 öğrenci her gün okula gitmek için Seyitler Mahallesinden Gültepe mahallesine gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yusuf Erin, “Parası olan belediye arabalarıyla gidiyor. Bazen otobüste yer bulamayınca yaya gidiyoruz. Her gün okula geç kalıyoruz. Havalar soğumaya başlıyor hepimiz hasta olduk. Yetkililerden Gültepe Mahallesi’nde bulunan öğrenci yurduna geçici olarak bizlere yer ayarlansın ya da bizim yurdumuz açılıncaya kadar bizlere servis ayarlanmasını istiyoruz. Bugün de okulla gitmedik. Buradan toplu olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip sorunumuzu dile getireceğiz. Bizim öğrenci yurdumuz açılıncaya kadar geçici servis ayarlansın. Öğle arası yemeğimiz olmadığından parası olan yemek yiyor, olmayanlar ise aç kalıyor.” diye konuştu.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giden öğrenciler, yaşadıkları sorunları anlattılar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğrenci yurdunun hazırlanma aşamasında olduğunu ve 15 gün içinde tamamlanacağını belitti. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.