banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Batman'da yangın tatbikatı nefes kesti

Batman’da AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğünde “Sivil Savunma Günü” ve 1-7 Mart “Deprem Haftası” kapsamında tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, Batman Valisi Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Cihat Arık, TP Bölge Müdürü Gökhan Akın, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ve bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Senaryo gereği yapılan ihbarı değerlendiren TPAO ve Belediye itfaiye edipleri, 112 sağlık ekipleri, UMKE ve AFAD ekipleri, olay yerine geldi. Tatbikatta, senaryo gereği binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Daha sonra TP Bölge Müdürlüğü binası boşaltıldı. Binanın üst katında mahsur kalan yaralılar ve çalışanlar, AFAD ekipleri ve UMKE ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Dışarı çıkarılan yaralılara, ilk müdahale sağlık ekiplerince yapılarak, yaralılar hastaneye nakilleri sağlandı.

UMKE, AFAD, 112 Sağlık Müdürlüğü, TPAO ve Belediye İtfaiye Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta gerçeği aratmayan sahneler yaşandı.

AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle halkın bilinçlenmesi açısından tahliye ve kurtarma tatbikatı yaptıklarını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda sivil savunma günü ve deprem haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler arasında sergi, stant açıldı, okullarda temel afet bilinci seminerleri verildi ve bugün de tatbikatımızı yaptık. Tatbikatımızda yangın, arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım oldu. Amacımız bir nebze de olsa farkındalık yaratmak, toplumu depreme hazır hale getirebilmek, herhangi bir afet olayı olduğu zaman insanların nasıl davranacaklarını sağlamalarını öğretmektir.” dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.