banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber Milot Rashica

Batman'da 'Vaaz-İrşat Programı' yapıldı



Batman İl Müftülüğünün il genelinde gerçekleştirmiş olduğu ‘Vaaz-İrşat Programı’ çerçevesinde bu hafta Batman’ın Gercüş ilçesinde, aralarında  Batman İl Müftü Vekili ile Müftü Yardımcısının da bulunduğu 10 vaiz Gercüş ve bağlı köylerde Cuma namazı öncesi vaazlar verdi.
Batman Gercüş Ulu Cami’sinde Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, Mescidi Aksa Cami’sinde Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, Gercüş’e bağı Yolağzı (Dêrındıbê), Kozlu (Cimeline), Çukuryurt (Bınkelbe), Hisar (Hêsarê), Yüceköy (Balene) ve Kömürcü (Silebine) köy camilerinde Cuma namazı öncesi vaaz verildi. Ayrıca Gercüş Müftülük Konferans Salonunda Vaiz Tuba Akarslan ve Yolağzı Köyü Kız Kur’an Kursunda vaiz Erengül Oygen tarafından bayanlara vaizler verildi.
“İslam kardeşliği ane-baba kardeşliğinden daha öncedir”
Gercüş Ulu Cami’sinde Cuma namazı öncesi vaaz veren Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, vaazında İslam kardeşliğine değindi.
Yaşar,  “İslam Dini Müslümanlar arasında hiçbir kan bağı olmasa bile tamamen imana dair bir kardeşlik tesis etmiştir. Bir kişinin Müslüman olması, bizim kardeşimiz olması için yeterlidir. Irkının, renginin, kullandığı dilin ya da yetiştiği örf ve adetlerin farklı olması bizim için hiçbir önem arz etmez. Eğer biz mümin olduğumuzu iddia ediyorsak ki elhamdülillah öyleyiz, İmanımızın gereğini yapmamız gerektiğini biliyorsak ki bunun farkındayız. İmanımızın gerekliliklerinden bir tanesi şudur ki, karşımızda mümin olduğunu söyleyen her kim olursa olsun bizim kardeşimizdir. Ona gelecek herhangi bir zarar veya hüzün aynıyla bize dokunmuş demektir. Bu kardeşlik anne-baba kardeşliğinden çok daha ötededir. İslam kardeşliği ana-baba kardeşliğinden daha öncedir.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.