banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Batman'da ruh sağlığı hastalarına eğitim veriliyor

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu yaptığı açıklamada, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde yer alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hastalara el becerilerini geliştirme eğitimlerinin verildiğini belirtti.

Pamukçu, “Hastaların ilgi ve yeteneğine göre el sanatları, spor, müzik, resim gibi alanlarda uğraş tedavisi uygulayarak hastalığın neden olduğu yeti kaybını azaltmak ve hastanın sosyalleşmesine katkı sunulmaktadır. Psiko-sosyal beceri kazandırmak için verilen bu eğitimlere hastalar büyük ilgi göstermektedir.” dedi.

Pamukçu konuşmasına şöyle devam etti; “Hastalara bireysel danışmanlık hizmetinin yanı sıra hastaların takip ve tedavisinin yapılmasını sağlamak, hasta ve hasta yakınlarını hastalık hakkında bilgilendirmek, hastalığın neden olduğu problemlerle başa çıkmayı öğretmek, hastayı olabildiğince hayatın içinde tutarak,  üretken hale getirmek ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Amaç; ağır ruhsal bozukluğu bulunan hastaları toplumla bütünleştirmek, hastalık durumlarını değerlendirerek tedavi ve takip etmektir. Sosyal hizmet uzmanı, doktor, hemşire ve iş uğraşı terapisti eşliğinde yapılan çalışmalar hastalara önemli katkılar sağlamaktadır.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.