banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Batman'da PKK'ye ait 2 sığınak imha edildi

Batman’ın Kozluk ilçesi Gündüzlü Köyü kırsalında yapılan operasyonlar sonucunda imha edilen PKK’ye ait 2 sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Kozluk ilçesi Gündüzlü Köyü kırsalında PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiği ifade edildi.

PKK mensuplarınca barınma ve depo olarak kullanılan 2 adet sığınak tespit edildiğinin belirtildiği  açıklamada, sığınak içerisinde yapılan arama sonucunda, 4 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, EYP’nin ateşleme sisteminde kullanılmak üzere hazırlanmış güç kaynağı, çok miktarda pil, koli bandı, elektrik bandı, silikon, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 3 adet 18 litrelik yağ tenekesi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilerek,. PKK mensuplarının muhtemel eylemlerinin engellendiği kaydedildi.

Açıklamanın sonunda, yaşam malzemeleri  Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla olay yerinde imha edildiği belirtilirken, EYP  yapımında kullanılan malzemelere ise incelenmek üzere Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından el konulduğu, bölgede yaşadığı değerlendirilen ve operasyon bölgesinden kaçtıkları düşünülen PKK mensuplarının yakalanması için de operasyonlara devam edildiği bildirildi. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.