banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Batman'da 'Müslümanların Tarihi' konuşuldu

Batman Üniversitesi Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından Üniversitenin Batı Raman Kampüsünde ‘Müslümanların Tarihi’ konulu konferans verildi.

Düzenlenen konferans için Batman’a gelen İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ilk olarak Batman Kız İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek, tavsiyelerinde bulundu.

Daha sonra Sırma, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusu İlahiyat Fakültesine giderek Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Müslümanların Tarihi’ konulu konferansa katıldı. Ayrıca konferansa üniversitenin bazı öğretim görevlileri STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın sinevizyon eşliğinde ‘Müslümanların Tarihi’ konulu konferansıyla devam etti.

Hz. Âdem ve Havva’dan günümüze kadar Müslümanların tarihine değinen Sırma, “Hz. Âdem ve Havva’nın çocukları dünyanın birçok yerine dağıldılar. Dağılınca renkleri ve dilleri değişti. Allah-u Teâlâ’nın hikmetine bakıyorsunuz, yeryüzünde insanlardan biri sarı, biri siyah, biri esmer tipler meydana geldiler. Ama bir zaman geldi bu tipler, Allah’ı unuttular. Allah-u Teâlâ onlara tekrar dini hatırlatmak üzere 124 bin peygamber gönderdi.” ifadelerini kullandı.

Sırma, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hz. Âdem cennetten çıkarılınca beraberinde Hacer-ul Esfet taşını getirmiş. Bütün dinlerde sembolizm var. Bizim 5 duyumuz her şeyi kavramaya yetmiyor. Bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (sav) buyurmuş ki; ‘Hacer-ul Esfet sembolik olarak Allah’ın yeryüzündeki sağ elidir.’ Oraya giden hacı veya umreci tavafa Hacer-ul Esfet’te başlar. Allah’a biat ediliyor. Bu şekilde Kâbe yapıldığı günden bugüne kadar devam ediyor. Bizim Müslümanlarda bir hastalık var. Avrupalılar ne yaparsa, biz onlara benzemeye çalışıyoruz. Dünyanın 7 harikası diye bir şey uydurdular. Firavunun piramiti de bu harikalardan bir tanesidir. Oysaki harika olan Kâbe’dir. Kâbe kurulduğu günden bu güne kadar işlevini kaybetmedi.”

Program sonunda Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya çiçek taktim edildi.   (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.