banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Batman'da minibüsçüler tek tip kıyafet uygulamasına geçti

Batman Birlik Üniversite Hattı Kooperatifi, toplu taşıma araçlarındaki 60 şoför için tek tip kıyafet uygulaması başlattı. Bu uygulamayla, toplu taşıma araç sürücüleri tek tip gömlek, pantolon, süveter giyerek yolcuların karşısına çıkıyor.

İl Trafik Şube Müdürlüğünün girişimleriyle Batman Birlik Üniversite Hattı Kooperatifi tarafından yeni uygulamaya konulan tek tip kıyafet projesi, minibüs çalışanları tarafından hayata geçirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Birlik Üniversite Hattı Kooperatifi Başkanı Veysi Erdoğan, tek tip kıyafet uygulamasına geçmelerindeki amacın, toplu taşımanın hem il dışından gelen yabancı vatandaşlara ve hem de kente halkına güzel bir izlenim vermek olduğunu söyledi.

Erdoğan, “İl Trafik Şube Müdürlüğünün girişimleriyle bizler, tek tip kıyafet uygulamasını başlattık. Toplu taşıma bir ilin aynası demektir. İl dışından gelen misafirlerimiz ilk geldiği zaman toplu taşıma araçlarına biniyorlar. Bu yüzden bizler bu uygulamayla onlara ilimizle ilgili güzel bir izlenim vermek istiyoruz. Her türlü nezaket kurallarını da uyguluyoruz.” dedi.

Ayrıca, Batman Üniversitesinde okuyan maddi durumu düşük 400 öğrenciye bir yıl boyunca ücretsiz ulaşım kartı verdiklerini söyleyen Erdoğan, tespit ettikleri dar gelirli 25 öğrenciye de kişi başı 160 TL olmak üzere her yıl 25 öğrencinin yurt parasını yatırdıklarını belirtti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.