banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Batman'da İHL öğretmen ve öğrencilerinden kitap bağışı

Batman Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun olan Genç Öğretmenler Platformu ve Batman Merkez Kız İmam Hatip Lisesi Erdemliler Kulübü Öğrencileri, ortaklaşa yürüttüğü ‘Okullar Kitapsız Kalmasın’ projesi kapsamında kentteki 4 okula yaklaşık bin kitap bağışında bulundu.

Konu hakkında bilgi veren Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Zeynep Özlem Sevim, ‘Kâğıtlar Kitap Olsun’ sloganıyla başlattıkları kampanyayla topladıkları bin kitabı ‘Okullar Kitapsız Kalmasın’ projesiyle Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, Fatime Zehra İmam Hatip Lisesi, Aydın Konak Ortaokulu ve Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokuluna kitap bağışladıklarını söyledi.

Buradaki amaçlarının öğrencilere kitap sevgisini aşılamak olduğunu vurgulayan Sevim, “Her okula 100 kitap götürmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar 3 okula 300 kitap ve Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokuluna 700 kitap bağışında bulunarak, okulun kütüphanesini oluşturduk. Öncelikli olarak Genç Öğretmenler Platformundaki öğretmen arkadaşların okullarındaki kitap eksikliklerini gideriyoruz. Amacımız, öğrencilerimize kitap sevgisini kazandırmak ve kitap, kütüphane kullanımını yaygınlaştırmaktır. Allah’ın ilk emri ‘Oku’ idi. Bizler de bu doğrultuda şimdiden çocukları bu bilinçle yetiştirmek istiyoruz. Bu şekilde çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlıyoruz.” dedi.

Bu tür etkinliklerinin devam edeceğini ifade eden Sevim, platformdaki 30 kişiyle bir bütçe oluşturduklarını ve bu bütçeyle kitap satın aldıklarını belirterek, maddi ve kitap desteğinde bulunmak isteyenlerin merkez İmam Hatip Lisesinde kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

Kendilerine kitap verilmesinden dolayı sevinçlerini dile getiren öğretmen ve öğrenciler, teşekkürlerini ilettiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.