banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Batman'da ezanı güzel okuma kursu

Batman İl Müftülüğü tarafından verilen ezanı güzel okuma kursunda din görevlileri ezan makamları kanun eşliğinde öğreniyor.

Batman İl Müftülüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ezanı güzel okuma eğitim kursunu, Batman Hürriyet Ortaokul Müzik Öğretmeni Hakan Özkoçak tarafından veriliyor.

Kursiyerler, saba, uşşak, rast, segâh ve hicaz makamlarında ezan okumayı öğrenirken, ezan ve selada yaygın hatalarını düzeltiyor. Ses eğitimi, diyafram eğitimi, sela ve ezan makamları ve camii musikisinde kullanılan bazı makamları, kursiyerlere müzik enstrümanı kanun eşliğinde öğretildi.

İl Müftüsü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, konuya ilişkin şunları söyledi: “Müftülüğümüzde cami hizmetlerini yürüten personelin ezanı güzel okuma becerilerini belli bir düzeye yükseltebilmelerini sağlamak amacıyla ‘Ezanı Güzel Okuma Kursu’ düzenledik. Bugün itibariyle, Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenlerinden Hakan Özkoçak’ın öğretici olarak görev yapmakta. Şimdiye kadar hocalarımızın ezan okuma becerilerini geliştirme çabası içinde olduklarını görünce bunun ne kadar isabetli bir program olduğuna şahit olduk. Kursumuzun birinci dönemine 16 din görevlimizi dâhil ettik. Önümüzdeki dönem de diğer arkadaşlarımızı kursa tabi tutacağız.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.