banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Batman'da doktorlar grev yapınca hastalar mağdur oldu

Batmanlı sağlıkçılar, Ankara’da meydana gelen patlamayı protesto etmek amacıyla greve gitti. Grevden dolayı acil hastalar dâhil tedavi bekleyen birçok hasta mağdur oldu.

Hastalara bakmamakla birilerinin mağduriyetlerinin giderilmediğini belirten hasta yakını Ömer Çelik, “Bugün çocuğumuzu tedavi için hastaneye getirdik. Ankara’daki patlama nedeniyle doktorlar grevdedir. Hiçbir doktor yoktur. Ankara’daki patlama protesto edilsin. Ama halkı mağdur edecek şekilde, mesai saati içerisinde grev olmamalı. Bir yandan bir mağduriyeti dile getirmeye çalışıp, bir yandan da hasta vatandaşları mağdur etmek doğru olmaz, olmamalıdır. Sabahtan beri gelmişiz, bir doktor bulamıyoruz. Fiş kesenler dahi grevdeler. Bu kadar hasta tedavi beklerken sağlıkçılar grevlerini evde geçiriyorlar. Görevleri başında durmamakla, hastalara bakmamakla birilerinin mağduriyetleri giderilmiyor, aksine mağduriyetleri artıyor.” dedi.

Doktorların grevde oldukları için çocuklarına bakmadıklarını belirten Fahriye Ekin ise şunları söyledi: “Saat 09.00’da beri hastaneye gelmişiz, fiş bile alamadık. Doktorlar olmadığından dolayı çok mağdur olduk. Bir kanun- nizam yok. Kanun olsaydı bunlar olmazdı. Olan bizlere oluyor. Çocuğumuz çok hasta ve bir türlü çocuğumuzu doktora gösteremedik. Saatler sonra çocuğumuzun hasta haliyle eve gitmek zorunda kaldık.”

Hastane için köyden geldiklerini ifade eden Aziz Zengin, “Sabahtan gelmişiz, doktorlar yok. Yaşanan patlamadan dolayı grevdeymişler. Mağduruz, hasta halimizle köye geri döneceğiz. Buradan tüm sağlıkçılara sesleniyorum. Niye halkı mağdur ediyorsunuz.” dedi.  (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.