banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Batman'da çöpten geçilmiyor

Batman'da belediyenin temizlik yapmaması nedeniyle çöp yığınları oluşurken, oluşan çevre kirliğine esnaf ve halk tepki gösterdi. Belediyenin temizlik yapmaması nedeniyle oluşan çöp yığınları kimi yerlerde geniş alanlara saçıldı.

Batman’da toplanmayan çöplerin bir rezaletin göstergesi olduğunu ifade eden çarşı esnafından Enes B, “Toplanmayan çöpler tam bir rezalettir. Bir esnaf olarak bütün işlerimizi engelliyor. Buradan belediyenin en yetkililerine sesleniyoruz. Görevlerini yerine getirip burayı temiz tutsunlar. Belediye çalışanları iki gündür grevdedir. Halk perişan durumdadır.” dedi.

“Batmanımıza yakışmayan bir görüntüdür”

Biriken çöp yığınlığı yüzünden çok rahatsız olduklarını ifade eden esnaftan Musa Ç, “Buradaki çöpten çok rahatsız oluyoruz. Batmanımıza yakışmayan bir görüntüdür. Toplanmayan çöplerin kokusundan geçilmiyor. Dört aydır her gün buradaki çöp bu şekildedir. Ama iki gündür grevdedirler. Hiç temizlemediklerinden dolayı çöp yığını oluşmuş durumdadır. Yetkililerden buradaki çöp yığınlarını bir an önce temizlemelerini istiyoruz. Bu çöpten dolayı satış yapamaz duruma geldik.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Belediyenin kentin çöp sorununa bir türlü çözüm bulmadığını vurgulayan bir diğer esnaf Mehmet G, ise şunları kaydetti: “12 yıldır belediyede müracaat etmediğimiz kişi kalmadı. Batman Belediyesi bir türlü buradaki çöp yığınına bir çözüm bulamadı. Ayrıca belediye çalışanları iki gündür grevde oldukları için millet sıkıntısı daha da arttı.12 yıldan beridir biz esnaflar olarak buradaki çöpü kaldıramıyoruz. Çöpçü dahi gelip çöp arabasını buraya döküyor. Yetkililerden bir çare bulmalarını istiyoruz.”  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.