banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Batman'da çiftçiler tarla sürümüne başladı

Batman’daki çiftçileri, yeni ürün ekme telaşı sardı. Yağmurun yağmasıyla topraklar yumuşarken, çiftçiler yeni ürün ekimi için erkenden tarlalarını sürerek ilk hazırlıklarını yapmaya başladı.

Mercimek ve buğday ekimi nedeniyle ilk tohumu atmak için tarlalarını süren çiftçiler, yeni üründen iyi bir verim almayı umut ediyor.

Kış ayının gelmesi ve yağmurun yağmasıyla birlikte tarlalarını sürmeye başladıklarını söyleyen çiftçilerden Hasan Duran, “Mercimek ve buğday ekimi için şimdiden tarlalarımızı sürmeye başladık. Şu anda mercimek ve buğday ekimini yapıyoruz. Mayıs ayında ise bu ürünlerimizi biçmeye başlıyoruz. Ürünlerden iyi verim almamız Allah’a kalmış. Herhangi bir sıkıntı olmazsa ve istediğimiz gibi yağmur yağarsa inşallah iyi verim almayı düşünüyoruz.” dedi

Mazot ve gübrenin pahalı olmasından dolayı istedikleri karı elde edemediklerini vurgulayan Duran, hükümetten çiftçilere yönelik destek isteyerek, mazot ve tohumun kendilerine ucuz verilmesini beklediklerini ifade etti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.