banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Batman'da 900 adet tarihi eser madeni para ele geçirildi

BATMAN - Kaçakçılık Büro Amirliği’nce uygulamada durdurulan bir araçta yapılan aramada tarihi eser olduğu değerlendirilen 900 adet madeni para ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki şahsa “Tarihi Eser Kaçakçılığı” yapmak suçundan yasal işlem başlatıldı.

Batman Emniyet Müdürlüğünden Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Kaçakçılık Büro Amirliği’nce yapılan uygulamada (1) araç durdurulmuş ve araçta yapılan aramada; tarihi eser olduğu değerlendirilen (900) adet madeni para ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili araçta bulunan K.B. ve Ş.B. isimli şahıslar yakalanarak haklarında Tarihi Eser Kaçakçılığı (2863 S.K.M.) yapmak suçundan yasal işlem başlatılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında tarihi eserlerle ilgili uyarılarda bulunularak, şu ifadelere yer verildi: “2863 Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korunmasına Dair Kanunun 4. Maddesi gereğince; ‘Taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını bulanlar, malik oldukları veya kullandıkları arazinin içinde kültür ve tabiat varlığı bulunduğunu bilenler veya yeni haberdar olan malik ve zilyetler, bunu en geç 3 gün içinde en yakın müze müdürlüğüne veya köyde muhtara veya diğer yerlerde mülki idare amirlerine bildirmeye mecburdurlar.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
Batman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.