banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Batman'da 80 STK'dan PKK'ye ortak tepki

Batman'da faaliyet gösteren 80 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Batman Siyasi İnisiyatif Platformu, son dönemlerde yaşanan PKK saldırılarına düzenledikleri ortak basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği'nde düzenlenen basın açıklamasını Siyasi İnisiyatif Platformu adına Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu.

Çatışmaların sivillerin yaşadığı alanlara kaydırıldığı, sivillerin, dini değer ve mabetlerin, tarihi ve kültür varlıkların katledildiğini belirten Ergin, “Başta Sur ilçesi olmak üzere birçok ilçemizde yürütülen 'Hendek Siyaseti'yle dini değerlerimiz, camilerimiz, eğitim yuvaları, çocuk, kadın ve yaşlılarımız dahi hedef tahtasına konulmuştur. Bölgemizin ve Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan saldırılar, aynı zamanda demokratik değerlere ve insan haklarına da alenen tecavüz niteliğindedir. Zira hendek kazılan bölgelerdeki masum vatandaşlarımızın evlerine el konulmakta ve sivil vatandaşlarımız ya sokağa çıkmaya zorlanmakta veya göç etmeye mecbur edilmektedir.” dedi.  

“PKK, silahlarını Kürt halkına yöneltmiştir”

PKK’nin silahlarını Kürt halkına yönelttiğine dikkat çeken Ergin, “Kürt vatandaşlarımızın Cumhuriyet tarihi boyunca göz ardı edilip çiğnenen insani ve demokratik hakları için silahlı mücadeleyi seçtiğini iddia eden PKK, ne yazık ki silahlarını masum Kürt vatandaşlarımıza yöneltmiştir. Sokağa çıkmadığı veya evini örgüte tahsis etmediği gerekçesiyle vatandaşlarımız acımasızca katledilmiştir. 13 asırdır ezan sesinin susmadığı mabetlerimizin dili kısılmış, Diyarbakır Ulu Camii ilk kez Cuma namazı için kapılarını kapatmak zorunda bırakılmıştır. Camiler ve okullar yakılmış, Kürt milletinin göz bebeği, Kürt dili ve edebiyatının yaşatıldığı Medreseler saldırıya uğramıştır.” diye konuştu.

“Şiddet, söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir metottur.”

Şiddeti söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir metot olarak tanımlayan Ergin, “Şiddet, aciz insanların düşünce ve hayat tarzlarını başkalarına zorla dayatmasının ilkel bir vasıtasıdır. Oysa mazlum insanların kanları üzerine inşa edilen hiçbir düzenin kalıcı olması mümkün değildir. Sivil vatandaşlarımızı kendilerine siper olarak kullanan hendek kazıcıları, varoşlarda yaşayan mazlum vatandaşlarımızı günlerce aç, susuz, okulsuz, işsiz ve soğuğa mahkûm etmişlerdir.” şeklinde konuştu.

“Fevri hareket eden güvenlik güçleri cezalandırılmalıdır”

Vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamanın güvenlik kuvvetlerinin asli ve vazgeçilmez görevi olduğuna işaret eden Ergin, son olarak şunları söyledi: “Ancak bu görevin ifası esnasında zaman zaman haddi aşarak topyekûn bölge insanına veya etnik bir kimliğe yönelik hakaret içerikli olarak sarf ettikleri ifadeler, yaralarımızı daha da derinleştirmektedir. Fevri hareketlerde bulunan güvenlik elemanlarının anında cezalandırılması, kardeşliğimizin pekiştirilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Batman Sivil Toplum Örgütleri ve Sivil İnisiyatif üyeleri olarak bölgemizin ve ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna kast eden şiddet, terör ve sindirme politikalarına son verilmesini talep ediyoruz. Bin yıllık kardeşliğimizi daha nice bin yıllara taşıyabilmenin tek ve yegâne yolu ‘diyalog’ kanallarını açık tutmaktan geçmektedir.”

Basın açıklamasında, HÜDA PAR, AK Parti ve Saadet Partisi İl Başkanlığı yetkilileri de hazır bulundu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.