banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Batman'da 30 yıllık köy şebekesi yenilendi

Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi köyüne ait 30 yıllık elektrik şebekesi yenilendi. Köydeki elektrik direkleri değiştirilip, köydeki elektrik hatları yenilenirken, köy meydanı ile sokaklar ise aydınlatıldı.

Dereiçi köyündeki elektrik şebekesinin 1980’li yıllarda döşendiğini belirten Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, bu nedenle köyde sık sık tel kopması ve buna bağlı elektrik kesintilerinin yaşandığını söyledi. Köylülerle yapılan görüşmeler sonunda buradaki elektrik sorununun tümden giderildiğini kaydeden Altunç,  köydeki 35 adet eski demir ve ağaç direğin beton direklerle değiştirildiğini, evlere uzanan elektrik hatlarının yenilendiğini ve köyün tamamen aydınlatıldığını ifade etti.

Bu yıl Batman’da yapacakları 10 milyon liralık bir yatırımın içerisinde eskimiş köy hatlarının elden geçirilmesinin de bulunduğunu ifade eden Altunç, “Dereiçi köyü muhtarı ve köylüler ile yaptığımız görüşmelerin ardından burada çok geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Geçmişi 30 yıla dayanan eskimiş demir ve ağaç direkleri söküp, yerlerine beton direkler diktik. Hatların tamamını yeniledik. Abonelerin sorunları giderildi ve köy tamamen aydınlatıldı.’’ dedi.

Bu arada köy halkı, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dereiçi köy muhtarı Osman Gelir, 1990’lı yıllarda yaşanan göç olayıyla birlikte elektrik direk ve hatlarının da bakımsız kaldığını ve birçok yerde direklerin yıkılacak duruma geldiğini söyledi. Dicle EDAŞ ile yapılan görüşmeler sonrasında direklerin değiştirildiğini, hatların yenilendiğini ve köyün tamamen aydınlatıldığını belirten Gelir, elektrik bakımından köylerinin hiçbir sıkıntısının kalmadığını belirtti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.