banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Batman'da 3 dilde Mevlid Kandili ihya edildi

Batman’da ikindi namazına müteakip Merkez Ulu Camide, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, İl Müftülüğü Korosu ve halkın yoğun katılımıyla Sakal-ı Şerif sergilenerek, 3 dilde Mevlid Kandili programı düzenlendi. 

İl Müftülüğü Korosunun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit ve kasidelerinin okunmasıyla devam etti. Mevlidin okunduğu esnada programa katılan vatandaşlara ikramlar dağıtıldı.

Program, İstanbul’dan getirilerek sergilenen  Sakal-ı Şerif, salavatlar eşliğinde katılımcılar tarafından  ziyaret edilirken,  duygulu anlar yaşandı. Kimi vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i kendi telefonlarıyla videoya aldı.

Sakal-ı Şerif sergisinden sonra İl Müftüsü Turgut Erhan, Mevlid Kandili gecesinin ehemmiyetine binaen bir konuşma yaptı.

Müftü Erhan konuşmaında, “Peygamber Efendimizin (sav) 1445. doğum yıl dönemi dolayısıyla dünyaya teşriflerinden dolayı o rahmet ve merhamet Peygamberini anmak, onu toplumumuza aktarmak, onun getirdiği ilkeleri en güzel şekilde doğru kaynaklardan aktarabilmek amacıyla bugün camilerimizde mevlit kandili programlarını tertipledik. Aynı zamanda Peygamberimizin (sav) bir nişanesi olarak sakalı şerifleri de halkımıza gösterme adına, Peygamberimizin (sav) daha çok ahlaki yönüne vurgu yaparak, onun ahlakının insanlara aktarılması noktasında programlar tertip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizi örnek almanın,  hiç şüphesiz onu sevmekten ve onun gibi yaşamaktan geçtiğini ifade eden Erhan, “Hz. Peygamberi anlamanın Kur’an’ı anlamaya, Kur’an’ı anlamanın da Hz. Peygamberi anlamaya bağlı olduğunu unutmamak gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sav) yüce örnekliğinden nasibdar olmasını, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.” duasıyla konuşmasını sonlandırdı.

Kandil vesilesi ile Akşam ve Yatsı namazlarında da Hüsnü Genç Camiinde için Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açılarak sergilenecek.  Sakal-ı Şerif ziyaretlerinin Çarşamba ve Perşembe günlerinde de devam edeceği belirtildi.  (M. Sait Çelik – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.