banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Batman'da 24 araç trafikten men edildi

Batman merkez Diyarbakır Caddesinde park halindeki satılık araçlar, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından çekilerek trafikten men ediliyor.

Kent merkezinde özellikle Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan park alanlarında bulunan satılık 24 araç trafik şube ekiplerini harekete geçirdi.

Diyarbakır Caddesi üzerindeki boş alanların galeri olarak kullanıldığı şikâyetleri üzerine müdahalede bulunduklarını söyleyen trafik şube ekibi, “Bu çalışmalara istinaden özellikle hatalı park eden, galeri olarak kullanılan bu alanlarda sürücülerin araçlarını çekmek suretiyle trafikten men etmekteyiz. Yasal dayanağımız da 2013 tarihinde çıkan İl Trafik Komisyon kararıdır. Bu karara istinaden özellikle korsan galerici esnafın Diyarbakır Caddesi üzerindeki boş alanları kullanıp satış yapmak istemelerine müsaade edilmeyecektir.  Bu amaçta uygulamalarımız sürekli olarak devam edecektir.” diye belirtti.

Bu uygulamaya 1 Mart itibarıyla başladıklarını belirten trafik şube yetkilileri, “Uygulamaya aykırı hareket eden ve park eden araçlara 92 TL para cezası vererek aracı trafikten men ediyoruz. Üç gün içerisinde 24 araç çekildi. Korsan galericiliğe kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Amacımız burada diğer yol kullanıcısı vatandaşlarımızın rahat bir şekilde park alanlarından yararlanmasını sağlamak. Ticari olarak kullanılmasını engellemeyeceğiz. Korsan galericilerin park alanlarını parsellemesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.” dedi.  (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.