banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Batman'da 130 firma arsa talebinde bulundu

Batman Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Zeynep Akbel, Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 130 firmanın arsa tahsis talebinin bulunduğu söyledi.

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan fabrikalar hakkında bilgiler paylaşan Akbel,1991 yılında yatırım programına alınan Batman Organize Sanayi Bölgesinin bin 550 dönüm üzerine kurulduğunu belirterek, 2002 yılında sanayi bölgesinde bir tek un fabrikasının olduğunu ve şu anda 80 sanayiciye arsa tahsisi yapıldığını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesinde üretimde olan 56 işletmede toplam 2 bin 500 işçinin istihdam edildiğini vurgulayan Akbel, “İnşaat ve proje aşamasında olan 24 işletmenin üretime başlamasıyla 5 binden fazla işçinin istihdam edileceği öngörülmektedir. Bölgemizde bulunan birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü etapların altyapısı tamamlanmıştır. Ayrıca, bölgemizde bulunan yatırımcılara ucuz ve kesintisiz elektrik verebilmek için TEİAŞ 2 nolu trafo merkezinden müstakil enerji nakil hattı yapım işi bitmiş ve RMS-A doğalgaz istasyonu kurularak yatırımcıların doğalgaz ihtiyacı karşılanmıştır.” açıklamasında bulundu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.