banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Batman'da 13 bin öğrenci Kur'an kurslarına katıldı

Coşkuyla başlayan 2015 Yaz Kur’an Kursu hüzünlü bir şekilde son buldu. 2015 Yaz Kur’an Kursları ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmede bulunan Batman İl Müftü Vekili Mahmut Erin, her geçen yıl Kur’an Kurslarına ilginin arttığını belirterek, mutluluğunu ifade etti.

Müftü Erin, bu yıl Batman merkez ve bağlı köylerde 210 cami, 67 Kur’an Kursu, 237 değişik dernek, vakıf ve binalarda toplam 514 mekânda çocuklara Kur’an ve din eğitim dersleri verildiğini söyledi.

253 kadrolu cami görevlisi, 116 Kur’an Kursu öğreticisi ve 278 geçici öğretici olmak üzere toplam 647 öğreticinin bu kurslarda görev aldığını belirten Erin, bu kurslara katılan öğrenci sayısının 13 bin 101 olduğuna belirtti.

22 Haziran’da başlayan 2015 Yaz Kur’an Kurslarının 21 Ağustos itibariyle son bulduğunu ifade eden Erin, şunları ifade etti: “ Bu iki aylık zaman içerisinde önceki yıllara nazaran hem öğretici hem de öğrenci sayısında ciddi manada bir artış oldu. Batman Merkez ve merkeze bağlı köylerde toplam 514 mekânda kurslar düzenlendi. Bu kurslarda toplam 647 öğretici görev aldı. Bu kurslara 13 bin 101 öğrenci katıldı. Ramazan ayında ve yazın sıcak günlerine rağmen öğrencilerin istekli talepleri göz önün de bulundurarak ders verilmiştir.”

Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesiyle Kur’an derslerinin bitmeyeceğini belirten Erin, “2015-2016 Eğitim Öğretim yılıyla ‘İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları’ 28 Eylül’de başlayıp 2016 Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Ayrıca camilerimizde yıl boyu ‘Camilerde Kur’an Öğrenimi’ adıyla Kur’an dersi ve temel dini bilgiler verilecektir. ‘Camilerde Kur’an Öğrenimi’ için en az 15 vatandaşımızın cami imamlarına müracaat etmeleri gerekir. Bu derslerle din görevlileri ek ücret alacaklardır. Bu dersler 07.00 ile 23.00 saatleri arasında her camide verilebilir.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.