banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Batman'a Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılsın

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte faaliyet yürüten gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Basın toplantısına; Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven ve yönetimi ile kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutlayan Sağlık Sen Şube Başkanı Zahir Seven, bölgede yaşanan olaylara değinerek, “Hiç kimsenin, hiçbir gerekçe ile halkı mağdur etme hakkına sahip olmadığını, bilakis ‘her şey halk içindir’ anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini önemle vurguluyoruz. Bu kapsamda başta yaşam ve sağlık hakkı olmak üzere eğitim, din ve vicdan hürriyeti gibi temel hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi hususunda herkesin ve her kesimin, toplum huzurunu merkeze alarak daha rasyonel bir şekilde üzerine düşeni yapması gerektiği apaçık bir gerçektir.” dedi.

Seven, 2015 yılında kazanımları ve yeni yılda öne çıkan şu talepleri paylaştı: “Aile hekimliği ve aile sağlığı elemanlarına yönelik zorunlu hafta sonu nöbetlerinin bir an önce kaldırılması ve bakanlık bu düzenlemeleri saha çalışanlarının önerilerini dikkate alarak planlamalıdır. Bütün sağlık çalışanlarına zorunlu mesleki mali sorumluluk sigorta yapılması ve primlerinin tamamının kurum tarafından ödenmelidir. 4/C, 4/B ve kamu dışı personel kadroya alınmalıdır. Bütün hekimlere branş ayrımı yapılmaksızın ivedilikle sözleşmeli kadro imkanı tanınarak çalışma barışı sağlanmalıdır.”

“Batman’a Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi yapılsın”

Yerel talep ve beklentileriyle ilgili ise Seven, şunları aktardı: “200 yataklı devlet hastanesi en kısa zamanda halkın hizmetine kazandırılmalıdır. Eski devlet hastanesi atıl durumdan çıkarılarak, yeniden bir sağlık tesisine dönüştürülmelidir. Beşiri ve Hasankeyf Devlet hastanelerinin bir an önce hizmete açılması hususunda çalışmalar başlatılmalıdır. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin poliklinik ve acil servis hizmet alanları ayrıştırılmalıdır. Batman’ın hala üçüncü basamak bir sağlık tesisinin olmaması üzüntü vericidir. Batman’a bir an önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi yapılsın.”(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.