banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Batman İl Müftüsünden medreselere ziyaret

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman’da medrese eğitimi veren Oduncular Sitesi, Fatih, İrfan, Hicret, Kültür, Marufiye, Şeyh Muhammed El Haznevi, Haseniye Erkek Yatılı Kur’an Kurslarını ziyaret etti.

Erhan, Batman’da Arapça tedrisatı, Kur’an-ı Kerim öğrenimi ve Dini Bilgiler dersleri alanlarında eğitim yapılan Medreseleri, öğrencileri ve Müderrisleri ziyaret ederek onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Öğrencilere; “Sizler birer inci, cennet çiçeği, anne babanızın gönül meyveleri, bizlerin istikbali ve ümidisiniz.” diye hitap eden Müftü Erhan, Medreselerin ilim irfan yeri olduğunu, sadece okumak değil yaşamak ve öğrendiklerini hayata geçirmek gibi önemli bir işlevi olduğu gerçeğinin bilincinde olunması gerektiğini ifade etti.

Medrese öğrencilerini her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Müftü Erhan, “Sık sık bir araya gelerek karşılık sohbet edeceğiz. Sıkıntılarınızı dinleyip çözümleri birlikte arayarak gidereceğiz. Sizleri eğitim almanız için buralara göndererek İslam’a hizmet edecek âlimler yetişmesinde katkı sundukları için anne babalarınıza, ailelerinize teşekkür ediyorum. Sizlere her türlü fedakârlıktan kaçınmayarak eğitim veren müderrislerimize takdirlerimi ifade ediyorum. Benim sizlerden istirhamım sürekli ilminizi artırarak doğru bilgi alma yolunda devam etmenizdir. Allah hepinizi âlim ve ilimleriyle amil, ihlas sahibi insanlar kılsın. Allah gözünüzün nurunu, gönlünüzün ferini eksiltmesin. Rabbimden niyazım bu gülen gözleri masum çehreleri soldurmasın.” dedi.

Ziyaretlerde Oduncular Sitesi, Fatih, İrfan, Hicret, Kültür, Marufiye, Şeyh Muhammed El Haznevi, Haseniye Medreselerinin müderrisleri İl Müftüsü Erhan’a eşlik etti. Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve İl Müftüsünü aralarında görmekten mutlu olduklarını, bu ziyaretlerin devam etmesi dileklerini ifade ettiler.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.