banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Batman İl Müftüsü göreve başladı

Eski Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar’ın başka bir göreve atanmasıyla boşalan İl Müftülüğüne atanan eski Kayseri Talas ilçe Müftüsü Turgut Erhan göreve başladı.

Batman İl Müftüsü  Erhan göreve başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Öncelikle Yüce Rabbimden en büyük dua ve niyazım, mesuliyeti çok ağır, ancak şerefi çok büyük olan bu vazifede bir an olsun istikametten ayırmamasıdır. Yardım ve desteğini üzerimizden eksik etmemesidir. Sevdiği ve hoşnut olduğu işleri yaparak rızasını kazanabilmektir.” dedi.  

Din hizmetlerinde metodunun, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin (sav) rehberliği ve çağlarüstü örnekliği ışığında olacağını hatırlatan Müftü Erhan, “En önemli vazifemiz, hem bu dünyada hem de ahirette ebedi kurtuluş ve saadete erebilmek için, Din-i Mübin-i İslâm’ın rahmet çağrısıyla günümüz insanını buluşturma yolunda var gücümüzle çalışmaktır. Her zaman olduğu gibi bugün de niyet ve gayretlerimize yön veren, duygu ve düşüncelerimizin beslendiği en temel kaynak, hiç şüphesiz Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin (sav) Sünnet-i Seniyyesidir.” ifadelerini kullandı.  

Müftü Erhan son olarak, “Başta bu şerefli görevi ifa eden bütün din görevlileri olmak üzere Batman’ımızda yaşayan tüm kardeşlerimi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.