banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Son günlerde Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan  ölüm haberleri, en son Dağlıca saldırısında hayatını kaybeden 16 askerden sonra Batıda insanları sokaklara döktü.

Mevsimsel tarım işçilerin batıda gördüğü haksızlıkların yanında doğuda çalışan otobüs firmaları da ırkçılık saldırılarına maruz kaldı.

Konu ile görüşlerini İlke Haber Muhabirine aktaran Nuh Eğitim Der  Başkanı Nurettin Tatar, yaşanan olayları büyük üzüntü içinde izlediklerini ve bunu tasvip etmenin mümkün olmadığını belirtti.

“ Terörün amacı kaos oluşturmaktır ”

Terörün amacının halkları birbirine düşürmek ve devlette bir kaos oluşturmak olduğunu ifade eden Tatar,  “ Terörün amacı halkın huzurunu tehdit etmek, onların refah seviyesini düşürmek, devlet içerisinde bir kaos oluşturmaktır. Ülkemiz gelişme trendine girdiğinde, hep dış destekli terör olayları gerçekleşiyor. Bunu yapıp bu trendi sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Terörü besleyen unsurlar var. Bunlar  halkları birbirine düşürme ile meydana gelen ve bunun sonucundan da toplumsal bir başkaldırı yani bir iç savaş çıkarma isteğidir” dedi.

Yüzyıllardır Kürt- Türk halkının beraber yaşadığını ve bütünleştiğini söyleyen Tatar, birbirinden kız alıp veren iki halkı ayırmanın çok zor olduğunu belirtti.

“Irkçı saldırılar kabul edilemez”

İnsanların Kürt halkını ve PKK’yi aynı kefeye koyduğuna işaret eden Tatar, konuşmasının devamında şöyle dedi;

“ Maalesef insanlar Kürt halkını ve PKK’yi aynı kefeye koyuyor. PKK’nin yaptığı saldırıları Kürt halkı yapmamıştır. Özellikle çoğu terör mağduru olan, geçim sıkıntısı nedeniyle batıya gidip çalışan mevsimsel işçiler , orada kafatasçı faşist, ırkçı saldırılara maruz kalıyorlar. Bu kabul edilemez bir durumdur. Bu durum terörü tetikleyen, halkı birbirine düşüren, terörün amacına ulaşmasına katkı sağlayan faktörlerdir”

Konunun bir an önce çözümü için özellikle siyasi partilere çağrıda bulunduğunu söyleyen Tatar, kendi tabanındaki üye ve destekçilerine sağduyu çağrısı yapmaları gerektiğini ve sokaklardan çekilmelerini sağlanması gerektiğini, aksi takdirde terörü sevmeyen ve ona destek vermeyenler de terör safına kayacağını, bunun da kaos oluşmasına zemin oluşturacağını sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.