banner2
Öne Çıkanlar toz Urfa Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Başsavcı Sadi Doğan’dan ŞUÇGAD’a Ziyaret

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler derneğini ziyarette bulundu. Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana büyük bir çalışmanın içerisinde olan Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan basınla sürekli istişare halinde olmak ve yapılan çalışmalarla kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek adına Çalışan Gazeteciler Derneğine ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen ziyarette Başsavcı Sadi Doğan’ı Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Basın Yayın Emfermasyon İl Müdürü Erdoğan Güvel, Basın Yayın Emfermasyon İl Müdür Yardımcısı Zikrullah Karabulut, TSYD ve Sabah Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Duru TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Canbek, Siverek Hedef Gazetesi Sahibi Fevzi Donan, Akçakale’nin Sesi Gazetesi İsmail Bozkurt, DHA Akçakale Muhabiri Hadi Kurt, Gazeteci İbrahim Uyğur, Yeni Urfa Gazetesinden Mehmet Er, Duru TV’den Fatih Tahtabaşı, GTV’den Mustafa Karakuş, Eyyübiye Belediyesi Basın Müdürü Ekrem Demirbilek, Urfa Çağdaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aziz Budak, Misafir Program Yapımcısı Mehmet Demir, Gazeteci Naci Çetindağ, İHA Şanlıurfa Temsilcisi Şinasi İnan, NTV Temsilcisi Kadir Çelikcan, Değişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahmut Kakız, Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, Edessa Tv Muhabiri Yakup Bozkuş, Kanal Urfa Muhabiri Umut Deli, Değişim Gazetesi Muhabiri Ali Çetinkaya katıldı. 


‘Basın İlan Kurumundan Destek Alan Tek Derneğiz’
Yapılan ziyarette konuşan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, “Özellikle sahada çalışan arkadaşlarımız bu derneğin kurulmasını istediler. Faal olmasını istediler. Bizde 2014’te bu derneği kurduk. Şuan 1852tane üyesi olan Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinde temsilcisi ve üyesi olan bu dernek çok kısa zamanda büyüdük Basın ilan kurumundan tek maddi destek alan ve Şanlıurfa’da sarı basın kartının %90’nına sahip olan bir dernek. Derneğimiz hep Şanlıurfa için çalıştı. Ülkemiz için çalıştı. Çok kısa zamanda daire amirlerimizle, Belediye başkanlarımızda Şanlıurfa için tek kalem buluşmalarını yaptık. Sağ olsun sizden önceki başsavcım bize destek verdi. Basınla birlikte çalıştık. Adliyede basın bürosunu açtık. Bu basın bürosuna birlikte Whatsapp grubunu kurduk. Emniyet müdürlüğü buna bakarak oda basınla ilgili Whatsapp grubu kurdu. Amaç burada yanlış haberlerin önüne geçmek kulakta duyma haberlerin önüne geçmek. Bizler ilk günden bugüne kadar Vatanımız için ve sahada çalışan arkadaşlarımıza sahip çıkmak için bunları başıboş bırakmamak için başka insanların kullanmaması için bu olayların üzerinde özellikle durduk Sağ olsun Başsavcı Uğurhan Kuş bize çok destek verdi. Siz göreve geldikten sonra insanlara yakınlığınızı göz önüne alarak kafamızdaki soru işaretleri sildiniz. Biz çalışan Gazeteciler Derneği olarak Daima vatanımızın, Devletimizin yanındayız.” Dedi.


‘Basının çok daha büyük görevi şehri bilgilendirmektir’
Gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, öncelik herkesin görevinin şehrin sorunlarını ihya etmek olduğunu belirtti.
Başsavcı Sadi Doğan, “Şanlıurfa cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve başlayalı yaklaşık 9 ay oldu. Şanlıurfa Çalışan Derneği’nde bizi de göreve başladığımızda hayırlı olsun ziyaretine gelmişlerdir. Çalışan gazeteciler derneği de bizleri davet ederek bizleri karşıladı. Öncelikle bunu bilmek lazım herkesin görevi şehrin sorunlarını ihya etmek. Bizlerde yarımsa faaliyetleri doğru olanı, hak olanı, Adil olanı yapmaya çalışıyoruz. Var gücümüzle, Basınımızın çok daha önemli bir görevi var bu şehri bilgilendirmek bulunduğu şehri kültür eğitim açısından daha bir üst seviyeye taşıyabilmek. Belki bireysel olarak çalışmalarım çok çok daha üst düzeydedir. Çünkü topluma herkese ulaşabiliyorsunuz. Bunu da yaptığınız hizmetler nedeniyle çalışan gazetecilere özellikle teşekkür ediyorum. Şahsimiz ve adliye olarak ta Adliyenin devletin içerisindeki en önemli hizmet bakımından bir tanesidir. Bunu da bilmekte fayda var, bir hâkimden savcıdan adliyeden beklenen şey hakkın adaletin hakkaniyetin ülkenin her tarafında eşit bir şekilde dağılabilmesidir. Bu yaptığımız sürece o ‘’Adalet mülkün Temelidir’ ’diye yazdığımız yazının almamı odur. Adaletin olmadığı yerde gerçek bir devletten güçlü bir devletten toplum ilişkileri bahsedilemez, bizde bu ilişkiyi devlet yapısından bu kutsal yapıyı sağlıklı bir şekilde temellendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar bize destek verdiğiniz için Şanlıurfa halkı çok büyük destek verdiği için teşekkür ediyoruz”. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.