banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Başsavcı Öztoprak,Hükümlülerle Birlikte Okul Boyadı

Adalet Bakanlığınca 18 Ocak 04 Şubat 2019 tarihleri arasında yarıyıl tatili nedeniyle kamu hizmeti cezaları kapsamında 81 il genelinde ihtiyacı bulunan okulların denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik ve benzeri ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda yarıyıl tatili süresi içinde Eyyübiye İlçe sınırlarında olan Altınbaşak köyünde Altınbaşak İlk ve Orta Okulu, Karaköprü Nazif Bayraktar Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin boyanması, Toki Öğretmen İhsan Özdemir İlkokulunda sınıf boyaması yapıldı. Ayrıca belirlenen 21 okulda da temizlik çalışmaları başlatıldı.


Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un da katılımlarıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ta Çamlıdere İmam Hatip Ortaokulu’nda yükümlüler tarafından başlatılan boya faaliyetine katılarak onlarla birlikte boya yaptı. Okulda incelemelerde bulunan Başsavcı Öztoprak, boyama yapılan sınıfları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2018 yılı içerisinde 47 adet okulun boyama, tadilat ve bakım hizmetlerinin denetimli serbestlik müdürlüğünce yerine getirildiğini belirten Başsavcı Öztoprak; “Denetimli Serbestlik ile takibi yapılan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için bir çok faaliyette bulunuyoruz. Bu kapsamda yükümlülerimiz 2017 yılında 9 bin adet, 2018 yılında da 8 bin 150 adet fidan dikimi gerçekleştirdi. Bugün kamu hizmeti cezaları kapsamında denetimli serbestlik altındaki yükümlülerimiz tarafında boyanarak güzelleştirilen bu okulumuzda okuyan öğrencilerimizin daha iyi ortamda eğitim almalarını,büyüdükleri zaman vatana millete faydalı bir insan olmalarını diliyorum. Bu çalışmaya katıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, Okul İdaresine, yükümlülerimizin çalışma ekipmanlarını temin eden Ticaret Borsası Başkanlığına ve emeği geçen yükümlülerimize teşekkür ederim” dedi.


Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Seyfullah İrk, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Suluyer, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Okul Müdürü Sibel Turna Toprak, Denetimlik Serbestlik Müdür Yardımcısı Mustafa Heşe ve yükümlüler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.