banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Başörtüsüne hakarete tepki çığ gibi büyüyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulundu.

EMİNE ERDOĞAN'A AĞIR HAKARET

Dünkü yazısında Çankaya Köşk'ünde verilen ilk sivil Cumhuriyet resepsiyonuna değinerek Hayrunnisa Gül'ün taktığı başörtüsüne "at gözlüğü" diyen Arcayürek, Emine Erdoğan için ise "şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen Emine Hanım" ifadelerini kullandı.

'AT GÖZLÜĞÜNE BENZER TÜRBAN'

Arcayürek'in yazısındaki ilgili bölüm şöyle: "30 Ağustos resepsiyonu. At gözlüğüne benzer türban. İki kaş, iki göz, bir burun ve ağzı açık. Bir de eli. İlla ki baştan aşağı örtülü başkumandan (Cumhurbaşkanı) eşi Hayrunnisa Hanım'ın elini sıkarken, önünde baştan aşağı kapalı siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen eşi Emine Hanım; John Kerry ile bir zamanlar dostu olan Obama'nın açıklamalarına aklı takılı..."

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek'in hakaretleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda twitter kullanıcısı Arcayürek'in, Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan'dan özür dilemesi çağrısı yaparken, bazı kullanıcılar ise ifadelerin tüm örtülülere yapılmış hakaret olduğunu kaydetti.

İşte Twitter'da yazıya verilen tepkiler:

Emel Armutcu ‏@earmutcu: Yine kadın bedeni üzerinden meczup siyaset. Cüneyt Arcayürek?

Ahmet Altan ‏@HMTLTN: Cüneyt Arcayürek uslubu ile edep sınırını aşmış ..,saygı zaten kalmamış !

Deniz Ülke Arıboğan ‏@DenizUlke: Cüneyt Arcayürek'in bu üslubu nedir böyle? Bu bir muhalefet mi şimdi? Edep yahu!

Menekşe Utlu ‏@menekseutlu: Cüneyt Arcayürek'in yaptığı düpe düz kadına ŞİDDETTİR. Acilen özür yazısını köşesinde görmek istiyorum!

Fulden Uras ‏@fuldenuras: Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek işi gücü bırakmış Emine Erdoğan ve Hayrünisa Gül ün başörtüsüne takmış ayıptır...

CK ‏@cngzkync: Timeline da akan mesajlar nedeniyle yıllar sonra CüneytArcayürek okumak durumunda kaldım.. hakkımı helal etmiyorum size

Turgut Yanartaş ‏@turgutyanartas: Fikri olmayanın küfrü olur... CüneytArcayürek de böyle bir durum içinde...

Zuhal Çolaklı ‏@Zuhalcolakli: cüneytarcayürek gibi kadınlara kılık kıyafet üzerinden hakaret edebilenlerin de köşelerde yazdığı ülkem,sen tabii ki bunu haketmiyorsun

Fatih Vural @fatihvural: Başörtüsü nefreti, sınıfsal bir yenilginin zuhur etmesi. Ha, herkes Cüneyt Arcayürek kadar aklından geçeni söyleme cesaretine sahip değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.