banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Başörtüsü yasağına karşı imza kampanyası



İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu Akçakale Temsilciliği başörtüsünün eğitimin her kademesinde ve tüm kamusal alanda serbest bırakılması için Akçakale İlçe Tarım Müdürlüğü önünde imza kampanyası başlatarak vatandaşlara broşür dağıtıyor.

İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu Akçakale Temsilcisi İbrahim Yılmaz şu açıklamada bulundu: Akçakale ilçemizde de imza kampanyası Başlatmış bulunmaktayız. Platform olarak amacımız başta ilköğretim lise ve üniversiteler de olmak üzere tüm kamusal alanlarda başörtüsü yasağının anayasal güvenceye alınmasını halen okullarda yaşanan başörtüsü zulmünün kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu yeni yapılan anayasa sürecinde de gündeme getirilmesini istiyoruz. İmza kampanyamız bugün itibariyle başlamış olup Cuma günü sona erecektir. Toplanan imzalar Pazar günü Diyarbakır’da Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin yapacağı başörtüsü mitinginde açıklanacaktır.”

Mustafa Güçlü


GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.