banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

'Başörtüsü serbestliği anayasal güvence altına alınmalı'

Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, hükümete çağrıda bulunarak başörtüsü serbestliğinin bir an önce anayasal güvence altına alınması gerektiği belirtti.

TES-ÇAĞ Başkanı Duyu, Türkiye kurucularının toplumu laikleştirmeye çalıştıklarını, en büyük savaşlarının ise dindar kesimlere ve başörtüye karşı olduğuna dikkat çekti.

12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin İslam’a karşı açılan bir savaş olduğunu belirten Duyu, “12 Eylül Darbesiyle askeri cuntanın başa gelmesiyle beraber tekrar başörtü düşmanlığı alevlendi. Gazeteler, filmler, dergiler, radyo ve sinemalarda sürekli olarak çıplaklık üzerinde toplum oluşturulmaya çalışıldı. Müslüman bayanlar kendi örtülerinden koparılmaya ve baskı altına alınmaya başlandı. 28 Şubat post modern darbesiyle bu en üst seviye çıkarıldı. Ordu ve yönetim zihniyeti, o günlerde kardeşlerimizi üniversite kapılarından içeri almadılar. Okullardan kovdular. İkna odaları kuruldu. Çeşitli psikolojik ve maddi baskılar uygulandı.” dedi

Darbelerden sadece başörtüsü takanların mağdur edilmediğini dile getiren Duyu, “Dindar kesimler de mağdur oldu. Üniversite okuyan öğrenciler Avrupa’ya göç etmek zorunda kaldılar. Görevde olmalarına rağmen görevden atılan öğretmenler, eşlerinin başörtüsünden dolayı orduda subay ve astsubay olan insanların görevlerine son verilmesi olayı oldu. Birçok zorlu dönem yaşandı.” diye konuştu.

Başörtüsü serbestliğinin anayasayla güvence altına alınmaması durumunda aynı sorunların tekrar yaşanabileceğini belirten Duyu, bu sorunların bir daha yaşanmaması için başörtüsü serbestliğinin anayasal güvence altına alınması gerektiğini ifade etti. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.