banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

‘Başörtülüdür' Diye Hâlâ Soruşturma Açılıyor

Başörtülü çalışanlara yönelik keyfî bürokrat baskısının halen yer yer sürdüğü gözleniyor.

Aksaray’da Aile Sağlık Merkezi’nde Aile Hekimi olarak çalışan Dr. Nihal Vurucuoğlu ile Hemşire Hatice Doygun’a başörtüsü ile çalıştıkları gerekçesi ile soruşturma açıldı. Bu iki personele, başörtüsü ile çalışmalarından dolayı tutanak tutuldu. Aksaray Valiliği de söz konusu personeller için soruşturma açılmasına izin verdi.

Tutanağı Şoför Tuttu

Başörtülü iki kadın ile ilgili tutanağı tutanlar arasında ambulans şoförü de var. 12 Ocak 2011 tarihinde Pratisyen Hekim Dr. Esma Çiğdem Avcı, Güzelyurt Sağlık Grup Başkanı Dr. Hilal Seydel ve ambulans şoförü Adnan Öcal birlikte Selime ASM’ne giderek burada çalışan başörtülü bayanları tespit ettiler. Bu üç kişi bir tutanak tutarak, buradaki bayanların başörtülü çalıştıklarını tespit ettiler.

Bu tutanak daha sonra Güzelyurt Kaymakanlığı’na iletildi. Güzelyurt Kaymakamlığı da bu konuda soruşturmanın ancak tecrübeli personel tarafından yapılabileceğini belirterek, durumu bir yazı ile valiliğe iletti. Vali Alimoğlu soruşturma açılmasına izin verdi Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu da bu kişiler hakkında disiplin soruşturması açılması için Sağlık İl Müdürlüğü’ne direktif verdi. Alimoğlu, kendisinin bu kadınlarla ilgili soruşturma izni verildiği yönündeki iddialara ise şöyle cevap veriyor: “Burada benim bir dahlim yok. Kaymakamlıktan böyle bir yazı geldi. Ben de bu işin aslı astarı nedir diye Sağlık İl Müdürlüğü’ne yazı yazdım, gerçeği nedir diye araştırın. Önüme gelen belgeyi çöpe atın diyemem. Ben de bunu Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdim.” Vali, soruşturmanın neticesinde kimseye bir ceza verilmediğini de öne sürerek, herhangi bir art niyetin söz konusu olmadığını kaydetti.

’Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Özkan Duygun ise kendisinin, Vali’nin bazı icraatlarına karşı çıktığı için eşi olan Hatice Duygun ile ilgili soruşturma açıldığını öne sürüyor.

Duygun, Vali’nin İl Özel İdare Bütçesi’nden yaptığı bazı harcamalara karşı çıktığını belirterek, “Bu karşı çıkmamdan sonra eşimin çalıştığı ASM’ye görevlileri göndermiş. Ben bu denetimi yapanlarla konuştum. İsim vermeden bize emir böyle geldi dediler. Sayın Vali buranın denetlenmesini ve bunlarla ilgi soruşturma açılmasını istemişler. Sayın Vali bana kızdığı için böyle bir girişimde bulunmuş” şeklinde iddialarda bulundu.

Buradaki denetimin tamamen eşine yönelik bir soruşturma olduğunu savunan Duygun, “Burada tutanak tutanlar doktor olan Nihal hanıma ‘Siz isterseniz başörtünüzü çıkarın, biz Hatice Hanım için geldik. Onunla ilgili tutanak tutacağız’ demiş” diyerek, önceden planlanmış maksatlı bir hareketle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Ali Eyvaz / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.