banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Başörtülü ilk avukat ruhsatını aldı
Elazığ Barosu’ndan başörtülü avukatlarla ilgili Türkiye’ye örnek olacak duruş sergiledi. Türkiye’de ilk kez Elazığ Barosu’nda bir başörtülü stajer avukat başörtülü olarak ruhsat aldı. İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok baro, başörtülü avukatların başörtülü yemin etmelerine izin vermiyor. Yemin etmedikleri için avukatlık ruhsatını alamayan başörtülüler bu sebeble avukatlık yapamıyorlar. Hukuk fakültesinden mezun olarak stajer avukat olmayı hakeden başörtülülerin uğradığı bu haksızlığa ilk defa bir baro dur demiş oldu. Elazığ Barosu’na bağlı stajer Avukat Esra Soylu, Elazığ Baro Başkanı Avukat Adnan Demir’in makam odasında gerçekleşen yemin töreninde avukatlık ruhsatnamesini baro başkanının elinden aldı. Soylu’ya avukatlık cübbesini bizzat giydiren ve tebrik eden Başkan Demir’in hareketi takdirle karşılandı. Baro Başkanı’nın başörtülü avukatlara yönelik ayrımcılığa son verdiğini gösteren davranışı birçok baro başkanından destek gördü.

Başörtülü avukatlara yönelik ayrımcılığa son veren Elazığ Barosu, düzenlediği bir anket ile de kadına yönelik ayrımcılığa yoğunlaştığını ortaya koydu. Baronun internet sitesinde başlatılan anketin sonuçlarını 21-22 Nisan 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Kadın Avukatlar Kurultayı’nda gündeme getirecek. (Yeni Akit)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.