banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Başörtü özgürlüğünü hedef alan haberlere tepki

İstanbul Anadolu 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli kadın hakimin, duruşmalara başörtü takarak çıkmasının bazı basın yayın organlarında “skandal” olarak nitelenerek hedef alınması tepkilere neden oldu.

Bu yöndeki haberlerle başörtü özgürlüğünün hedef alındığını belirten Av. M. Şefik Kocaağa, şu anda var olan yasal mevzuata göre hakim ve savcıların başörtüsü takmasında bir yasak olmadığını söyledi. Kocaağa, ''Hakimlerin başörtüsü takmalarına mani bir anayasa maddesi  bulunmamaktadır.

Tesettürlü hakime, ‘bu yaptığınız yasak’ diyemezsiniz çünkü hakimlerin görevleri esnasında başörtüsü takmalarına mani bir anayasa maddesi bulunmamaktadır. Bir hakimin başörtülü olması Müslüman bir ülkede olması gereken bir şeydir. Bunu engellemek beyhudedir.” diye konuştu.

“Yasakçı zihniyet bulduğu her yasağa dört elle sarılıyor”
Aynı yasakçı zihniyetin geçmişte başörtülü öğrencilerin sınava girmelerini engellediğini anımsatan Kocaağa, malum zihniyetin her yasağa dört elle sarılıdığını vurguladı.

Başörtü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirten Kocaağa, “Ama genel olarak anayasaya bakıldığında da başörtüye karşı çıkabilecek tek bir madde bile yoktur. Olayın bazı medya organlarında ‘skandal baş örtülü hakim’ diye yansıtılması elbette hoş değildir. Zaten bu yasakçı zihniyet bulduğu her yasağa dört elle sarılıyor. Zamanında bu yasakçı zihniyet, başörtülü öğrencilerin sınava girmesine dahi engel oluyordu. Tabi toplumumuz bugüne kadar olanları aştığı gibi bunu da aşacaktır. Yasakların bu şekilde sürmesi artık mümkün değildir. Bu zihniyet Müslüman ülkede ebediyen salyangoz satacak değil.” dedi.

Bilindiği üzere, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreterliği, Yargıtay'ın başvurusu üzerine hâkim ve savcıların başörtülü olarak görev yapabilecekleri yönünde karar almıştı.  (Yılmaz Sönmez - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.