banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Başkanlardan Saldırıya Sert Tepki-VİDEO

Dün akşam Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya yapılan saldırı sonrasında olay yerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez bugün AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla Şanlıurfa il Başkanlığı Binasında bir basın toplantısı düzenlendiler.

 EĞİLMEZ: “TEŞEKKÜRLER ŞANLIURFA” 

 Konuşmasına dünkü Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinge yoğun katılım gösteren Şanlıurfalılara teşekkür ederek başlayan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Ben öncelikle Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Topçu Meydanında yaptığı miting ve Rabia Meydanındaki iftar programına iştirak eden tüm Şanlıurfalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu miting ve iftar programları organizasyonunda görev alan arkadaşlarımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM 

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya dün gece düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyen Eğilmez; biz AK Parti teşkilatları, belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri olarak yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Burada sözde demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsedenlerin, halkın oylarıyla seçilen bir belediye başkanına karşı böyle bir saldırıda bulunmalarını halkın vicdanına havale ediyoruz. Sürdürülen bu barış sürecinde halkımızın bu çirkin saldırıyı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyoruz. Biz bir kez daha belediye başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Saldırıda hafif şekilde yaralanan güvenlik güçlerimize Allahtan şifa diliyoruz. Bu saldırıyı yapanların yanına kar kalmayacak. Bir an önce bu saldırıyı gerçekleştirenler adaletin önüne çıkarılacaktır” dedi.

 IŞİD VE İSRAİL SALDIRILARINI KINIYORUZ. 

İsim vermeden bölgede katliamlar yapan IŞİD terörünü de eleştiren Eğilmez; “Bölgemizde din adına hareket ettiğini iddia edenler Müslümanlara ve mazlumlara saldırılarına devam etmektedirler. Hemen komşumuzda Irak’ta Suriye’de olan bu saldırıları da kınıyoruz. Bu mübarek ay içinde terör devleti İsrail’in yaptığı katliamları da kınıyoruz” dedi. 

CUMHURİYET TARİHİNDEN BİR İLK YAŞANACAK! 

10 Ağustosta Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanacağını söyleyen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “İlk kez Cumhurbaşkanını halk seçecek. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliliğinde 2007 ‘de Cumhurbaşkanını halkın seçeceğiyle ilgili yasal düzenlemeler yapıldı. Bu süreci hatırlarsınız; muhalefet ve belli kesimler bunu önlemeye çalıştılar. Ama yapılan referandumda halkımız yüzde 58 gibi bir oy desteğiyle, Cumhurbaşkanımı ben seçeceğim dedi. Ve bu gün o gün oldu. 10 Ağustosta halkımız Cumhurbaşkanını seçecek” dedi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI VESAYET MAKAMI OLARAK GÖRÜLDÜ 

Cumhurbaşkanlığı makamına Cumhuriyet tarihi boyunca Devletle millet arasında bir kontrol mekanizması ve vesayet makamı gibi görüldüğünü söyleyen Güvenç:  “Bundan dolayı da bu makama gelecek insanlara belirli merkezlerden çok önemli müdahaleler oldu. Hamd olsun 10 Ağustos Türkiye Cumhuriyet tarihinde bir vesayet döneminin daha sona erdiği tarih olacaktır. Bu da belirli kesimleri çok rahatsız ediyor ve milletin Cumhurbaşkanı seçmesinden rahatsız oluyorlar. Bunun yanında bir diğer önemli konu, seçimin rengini bu millet şimdiden belli etti. 1994’ten beri vesayet kavramı tanımadan kendisine hizmet ettiğini bildikleri Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçme iradesi kararını meydanlarda göstermeye başladı. Bundan dolayı Önümüzdeki süreç daha da dikkatli olmamız gereken bir süreç. Tüm Partiler, tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm vatandaşların sağduyuyla hareket edip dikkatli olması gereken bir süreç. Bu süreçte her türlü provokasyon olabilir” dedi.

 “MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ”

 Provokasyonların bir tanesinin de dün gece Ceylanpınar Belediye Başkanı  Menderes Atilla’ya yapıldığını söyleyen Celalettin Güvenç:  “Menderes Atilla büyükşehir belediye meclisimizin de üyesidir. Bu anlamda dün gece kendisini de ziyaret ettik. Bugün de büyükşehir belediye meclisimizde bu konuyu gündeme getirip üzüntülerimizi ve bu şiddeti red ettiğimizi beyan ettik. Şu anda da AK Parti İl Başkanlığımızda Büyükşehir Belediyemizin AK Parti üyeleriyle bir değerlendirme toplantısı yaptık.  Büyükşehir 13 ilçe meclis üyeleri adına il başkanımızla beraber bu menfur saldırıyı kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. İnşallah bu son saldırı olur. Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve seçilmiş insanlarımıza yapılan son saldırı olur diyoruz. AK Parti’nin misyonu vizyonu bellidir. Biz daha barışçı bir Türkiye daha barışçı bir Ortadoğu diyoruz. Altını çizerek söylüyorum şiddet nereden gelirse, kime yönelik olursa olsun kınıyoruz, karşıyız” diye konuştu. 

ŞANLIURFALILARA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ 

Konuşmasının sonunda mitinge yoğun katılım gösteren Şanlıurfalılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç;”10 Ağustos milletimiz ülkemiz için bir milat olacaktır. Bu seçim Cumhuriyet ve demokrasi tarihimize yeni bir sayfa açacaktır. Dün Şanlıurfa’da gerek iftarımıza gerek mitingimize büyük rağbet gösteren Şanlıurfalı hemşerilerimize minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah ülkemizin ve milletimizin  yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.