banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Başkan Güvenç’ten ‘Rabia’ Açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Kılıç Rabia Meydanı ile ilgili alınan meclis kararıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

 İktidarın ve muhalefetin büyük katılım gösterdiği meclis kararında oy çokluğuyla Eski
Hükümet Konağının bulunduğu alana Rabia Meydanı ismini verdiğini söyleyen Başkan Güvenç, “Bunun gerekçesi ilimizdeki toplam 103 Sivil Toplum Örgütünün talepte bulunmasıdır. Bu talep meclisimizin gündemine getirildi. Mecliste yapılan müzakereler sonucu ifade ettiğim gibi böyle bir karar tecelli etti” dedi.

 Alınan kararın benimsenmeme, muhalif olma ve eleştirilebileceği gibi yargıya da taşınabileceğini belirten Başkan Güvenç, “Gelinen noktada tüm demokratik toplumlardaki gibi herkesin birbirinin hakkına hukukuna riayet etmek, kişilik haklarına saygı göstermek zorundadır. Şehrin Parlamentosu konumunda olan bir meclisin aldığı kararla ilgili konuşurken, insanların çok dikkatli olması gerekir. Hakaret içeren sözcükler asla kullanılmamalıdır. Bunun karşılığı yargıda tazminat davasına muhatap olmaktır. Bunları söyleyene de yakışmadığını düşünüyorum. Belki bir anlık heyecanla ve öfkeyle verilmiş bir demeçtir. Meclisimizin iradesine saygıya davet ediyorum herkesi” dedi.

 Başkan Güvenç, “Topçu Meydanı Aynen Yerinde”

 

Rabia Meydanının Topçu Meydanının yanındaki Eski Hükümet Konağının alanına verilen bir ad olduğunun altını çizen Başkan Güvenç, “Topçu Meydanımız aynen yerinde muhafaza edilmiştir. Şanlıurfa’nın zaferini simgeleyen Topçu Meydanıyla Mısır’daki halk iradesini ve özgürlüğü egemen kılma mücadelesinin simgesi olan Rabia Meydanı birbirine yakışmıştır. Toplumumuzun talebiyle, Meclisimizin kararı ve kabulü bu yöndedir. Yargıya gidilebilir, eleştirilebilir biz bunun doğru olduğunu düşünüyoruz. Meclisimizin kararını saygıyla karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Hz. İbrahim’in memleketine kimsenin Rabia Meydanını çok görmemelidir diye düşünüyoruz” dedi.

Başkan Güvenç, “Milli İradenin Tüm Ülkelerde Tecelli Etmesini İstiyoruz”

 

Mısır’daki olayların üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen halk iradesinin, milli egemenliğin ve özgürlüğün sembolü haline geldiğini dile getiren Başkan Güvenç, “Dünyada sembol haline geldi. Bu sadece Başbakanımızın ve belirli grupların meselesi değildir. Aydın, insan ve Müslüman olarak biz, halk iradesine saygının gelişmesini; Milli iradenin tüm ülkelerde tecelli etmesini istiyoruz. Rabia’da bu anlamda tüm dünyada dalga dalga heyecan uyandırmıştır” şeklinde konuştu.

Kılıç, “Yapılan Açıklama Talihsizlik”

 

AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Kılıç ise, Yahya Demirkol’un Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla ilgili yaptığı açıklamayla ilgili olarak şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesinin Meclis üyelerini ‘Yalakalık’la itham etmesi etik ve şık olmamıştır. Oysaki mecliste alınan bu karar; AK Partili ve BDP’li Meclis üyelerinin ekseriyetinin iradesi sonucu alınmış bir karardır. Meclisin aldığı bu kararın iptali için hukuki yollara başvurmak tabiî ki demokratik toplumlarda tüm bireylerin yasal hakkıdır. Ancak bu hak kimseye hakaret etme nezaketsizliğinde bulunma özgürlüğü vermez. Bu talihsiz açıklamayı bir hukukçu olarak, bu karara imza atan tüm meclis üyeleri adına kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.