banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Başkan Ekinci'den o aileye şefkat eli




Sırrın Mahallesi'ndeki tek gözlü evde 5 yıldan bu yana kirada kalan 7 kişilik Bozkurt ailesi, ekonomik sorunlar nedeniyle 4 aylık kira ücreti olan 1200 lirayı ödeyemeyince yaşadıkları ev sahibi tarafından evden çıkarılmıştı. Bozkurt ailesinin bu dramının sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne aileye yardım edilmesi talimatını verdi. Ankara'da toplantı halindeyken ailenin durumunu kendisine iletilen mesajla öğrenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilgili birime talimat vererek aileye yardım edilmesini istedi. Başkan Ekinci'nin bu talimatıyla harekete geçen Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Halil Şilan, ailenin kaldığı boş alana gidip aileyle görüştü. Kısa süre içerisinde kendilerine ulaşan Eyyübiye Belediyesi personelini karşılarında gören aile önce kısa süreli bir panik yaşadı. Müdür Halil Şilan'ın durumu anlatması üzerine sevinçten gözyaşı döken aile Eyyübiye Belediyesine bağlı araçlarla geçici olarak Eyyüp Peygamber Makamında bulunan bir alana yerleştirildi. Daha sonra yine seri bir şekilde komisyon kararıyla aileye yardım edilmesi yönünde karar aldıran ekipler, ailenin başlarını sokacakları bir ev için arayışlara başladı. Bozkurt ailesinin dramının öğrenilmesi, bazı basın yayın organlarında haber yapılması ve sosyal medyada paylaşılması ile Eyyübiye Belediyesine bağlı ekiplerin aileye yardım elini uzatması arasında yaklaşık 2 saatlik bir sürenin olması, çevredeki vatandaşlar tarafından da takdir edildi.

Engelli ve 5 çocuk babası 54 yaşındaki Cemal Bozkurt kendilerine sahip çıkan ve yardım elini uzatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti. Ailesiyle 2 günden bu yana mahalle halkının verdiği yiyeceklerle boş arazide yaşadıklarını söyleyen Cemal Bozkurt, " Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den Allah razı olsun. Bu zor zamanımızda bizlere kucak açtı. Özellikle çocuklarımın başlarını sokacakları bir eve kavuşması bizi çok mutlu etti. Allah Başkan Mehmet Ekinci'den razı olsun. " dedi.

 Ayşe Bozkurt ise, akrabalarının ve gidecek yerlerinin olmadığını belirterek, "Biz dışarıda kalmıştık.  Ne akrabamız var, ne de gidebilecek bir yerimiz vardı. Allah Mehmet Ekinci'den razı olsun. " dedi.

Başkan Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla çok kısa süre içerisinde aileye ulaşan ve yaşanan drama sessiz kalmayan Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Halil Şilan ise şunları söyledi:"  Başkanımız Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla ailemize kısa süre içerisinde ulaştık. Ailenin 2 gündür boş bir arazide yaşam mücadelesi verdiğini öğrenince hemen harekete geçtik. Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci'nin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu bildiğimiz için hemen yardım ettik ve ailemizi geçici olarak bir alana yerleştirip yine geçici ihtiyaçlarını karşıladık. Ev için ekiplerimiz arayışlara başladılar. İnşallah birkaç gün içinde ailemiz yeni evlerine de kavuşmuş olacaklar.  "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.