banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

BAŞKAN EKİNCİ,

Başkan Ekinci’ye Yardımcısı Necmeddin Sağlam ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ataş eşlik etti. Eyyübiye ilçesi sınırlarında yer alan Büyükyol olarak bilinene Yeni Mahalle’de bulunan Suffe Kız Kur’an Kursu etkinliğine katılan başkan Ekinci, burada öğrenciler tarafından alkışlarla karşıladı.

Eyyübiye Belediyesi tarafından hem maddi hem de manevi olarak desteklenen Suffe Kız Kur’an Kursu eğitmenleri ve öğrencileri, Ramazan ayı dolayısıyla mahallede gerçek bir ramazan havası yaşatmak için çeşitli etkinlikler sağlamış oldu.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında, mahallenin bir ucundan diğer ucuna hadisler ile süslenip mahallenin eksik olan aydınlatma sorunları da Eyyübiye Belediyesi tarafından giderilmiş oldu. Sadece kız çocuklarına yönelik Kur’an eğitimi verilen kursta toplam 40 öğrenci bulunuyor.

Kuran kursundaki etkinlik, Sümeyye Güney isimli öğrencinin Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından kız öğrencilerin ilahiler seslendirmesiyle devam etti. Birbirinden güzel ilahiler okuyan öğrenciler, etkinliğe katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler tarafından alkışlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve seslendirilen ilahilerin ardından etkinlik sona erdi. Kız Kur’an Kursu eğitmeni Aynur Güneş, Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Ekinci’nin kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini ileterek, birer plaket takdim etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, düzenlenen etkinlik sonrası bir açıklama yaparak; “Öncelikle Kız Kur’an Kursu hocalarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğitimli gençler, eğitimli çocuklar yarının eğitimli anneleri ve babaları olurlar. Küçük yaşta çocuklarımızın kuran öğrenmeleri çok güzel ve mutluluk verici, böylesi mübarek bir günde mübarek bir program düzenlenmiş ve bu beni çok mutlu etti. Çocuklarımızın bu özverisini görünce gelecek adına daha da umutlanıyoruz. Gelecek adına daha da güzel şeyler söylüyoruz. Tabi gelecek adına umutlanmamızı sağlayan, yasal düzenlemeleri yapanlara da buradan Allah razı olsun demek gerekiyor. Özellikle hükümetimizin, meclisimizin getirdiği kolaylıklar sayesinde bu tarz programlar, organizasyonlar yapılıyor. Bu da gelecek adına ümit var olmamızı sağlıyor. Tekrardan böyle bir çalışma yapan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Eyyübiye belediyesi olarak bu tarz etkinliklerin her zaman içinde olacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye Belediyesi bu tarz etkinliklerin içinde yer alacaktır. Belediye olarak gerek sosyal anlamda gerekse de diğer konularda elimizden gelen desteği sağlayacağız. Sosyal belediyecilik anlamında özellikle de çocuklarımızın içinde bulunduğu her türlü faaliyetin içinde yer alacağız.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci daha sonra Yeni Mahalle’de vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Ekinci, sorunların çözümü noktasında, birim amirlerine telefonla ulaşarak halledilmesini söyledi.

Başkan Ekinci son olarak Balıklıgöl Platosunda incelemelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.