banner2
Öne Çıkanlar toz Urfa Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Şanlıurfa'nın sorunları TÜMSİAD'da tartışıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret ederek, şehrin özellikle yerleşim ve trafik sorunları ile ilgili hazırlanan raporla ilgili toplantıya katıldı. Büyükşehir Belediyesi Danışmanları Ümran Mutlu Bilim ve Nusret Urmak ile birlikte toplantıya katılan Başkan Çiftçi, şimdiye kadar pek alışık olmadığı bir toplantı formatı ile karşılaştığını ve çok verimli vizyon içerikli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Programda TÜMSİAD Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı Volkan Uzsoy ve Şube Başkan Yardımcısı Halef Karataş tarafından Büyükşehir Belediye Başkanına sunum ve brifing verildi. Özellikle trafik şehirleşmeyle ilgili sorunların gündeme getirildiği sunumlar sonrası Belediye Başkanı değerlendirmelerde bulundu.

 ARTIK HAFİF RAYLI SİSTEMİN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİYOR

Açıklamalarına toplu taşıma sistemi ile ilgili dile getirilen hususları değerlendirerek başlayan Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa’da asıl toplu taşıma Kuzeye doğru gerçekleşiyor. Bu güzergâhtaki taşımaya yollarımız da araçlarımız da yeterli ve ideal düzeyde cevap vermiyor. Artık Hafif Raylı Sistemi ciddi olarak ele almamız lazım. Hafif Raylı Sistem bugüne kadar çokça gündeme getirilmiş ama üzerinde ciddi bir çalışma yapılmamış. Güney-Kuzey hattında otobüsle taşıma yetmiyor” 

ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIYORUZ

Şehrin trafik sorunu çözerken yapacakları çalışmalarda günübirlik değil, bütüncül düşüneceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Ulaşım master planı hazırlıyoruz. Üzerinde uzun uzun düşünerek, paylaşarak, tartışarak en doğru uygulamaları bulmak için önce elimizde master planın olması lazım. Yapacağımız işin önünü arkasını iyice düşüneceğiz. Durakları genişleteceğiz, otobüsleri büyüterek sayısını azaltacağız.” 

YOLLAR ŞEHRİN DAMARLARIDIR

“Yollar şehrin adeta damarlarıdır. Sizin damarı halletmeden şehrin kalbini rahatlatma şansınız yoktur. Özellikle ana bulvarları öyle bir planlamalıyız ki; uzun yıllar bir daha bozulmasın. Emniyet caddemizde yaptığımız son uygulamada bu hususa azami gayret gösterdik. Abide trafiğini rahatlatmak için kavşağın doğu ve batı tarafına iki tane U dönüşü yapıyoruz” 

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİNA YENİLEMEK DEĞİLDİR

“Kentsel dönüşümü iyi anlamak ve uygulamak gerekiyor. Kentsel dönüşüm demek sadece eskiyen binaları yenilemek değildir. Sosyal alanları, otoparkları, yeşil alanları geliştirirseniz ancak o zaman kentsel dönüşümü aslına göre uygulamış olursunuz. Aksi takdirde binayı yenilemenin ötesinde hiçbir sorunu çözmüş olmazsınız” 

HERKES “BELEDİYE BİZİZ” DEMELİ

Belediyemizin üzerinde o kadar büyük beklentiler ve yükler var ki.. Hangi kurumu ilgilendirirse ilgilendirsin, bizimle alakalı olsun olmasın, halk çözüm mercii olarak genelde belediyeyi görüyor. Bu da bizim yükümüzü oldukça arttırıyor. Aslında hem kurumlar hem de şahıslar, herkes “Belediye Biziz” demeli.. Herkes taşın altına elini koymalı. Bizin için de zaten ben var, yani herkes var. Böyle düşününce hem enerjimiz artar, hem yükümüz azalır”

 TÜMSİAD BAŞKANI SADE: ŞEHRİN KIYMETİNİ İYİ BİLMELİYİZ

Toplantıda görüşlerini belirten TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, kentin kıymetini bilmemiz gerektiğini söyledi. Başkan Sade, “Şanlıurfa; içinde yaşadığımız, malımızı, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceğimize ev sahipliği yapacak olan bir kenttir. Kıymetini en iyi şekilde bilmemiz gerekir. Şehrin kıymetini bilmek duyarlı olmaktan ve sahip çıkmaktan geçer. Şehrin sorunlarını ve eksiklerini dile getirirken, çözüm önerileri konusunda da idarecilerimize yardımcı olmamız gerekir. Derdimiz sadece yükü kendi omuzlarımızdan atmak olmamalıdır. Başkasına da yük yüklemeden sorunu ortadan kaldırmaktır. Bu ve başka konularda komisyonlarımız görev başındadır. Sırası geldiğinde yetkili muhataplarımızla toplantılar düzenleyerek üzerimize düşen görevi ifa etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.