banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Başkan Çiftçi Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı'na katıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Nihat Çifti, Tekirdağ'da gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı'na katıldı.

Şanlıurfa'yı tarih turizminin odağı haline getirmek için yaptığı projelerle takdir toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, başkanlığını yaptığı ve Tekirdağ'da gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği'nin Bölge Toplantısı'na katılarak şehrin kültürel değerleri ile ilgili alınan kararları anlattı. Düzenlenen etkinliğe, Şanlıurfa Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Nihat Çiftçi, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, , Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve davetliler katıldı.

Toplantı sonrası röportaj veren Başkan Çiftçi, "Tarihi Kentler Birliği olarak bölge toplantılarımızı Türkiye'nin tüm şehirlerine dağıtmayı uygun görüyoruz. Tekirdağ Trakya'mızın güzel illerinden bir tanesi. Bizde Tekirdağ'da olduğumuz için çok mutluyuz. Şuanda 460 tane Tarihi Kentler Birliği'ne üyemiz var. Kuruluş amacımız Anadolu birçok medeniyetin yaşandığı, tarihi şehirlerdeki kültürel varlıklarımızı ve yapılarımızı geleceğe taşıyabilmek için 'Yerel Anlamda Neler Yapabiliriz?' maksadıyla kurulmuş ve 2000 yılından beri faaliyet yürütüyor" dedi.

"ŞEHRİN SAHİBİ YEREL YÖNETİMLERDİR"

Uzman personellerle çalıştıklarını belirten Başkan Çiftçi, "Danışman kurulları ile birlikte özellikle belediyelerimize tarihi yapıların, rölöve, restorasyon, yapım ve ayağa kaldırılması, bunların fonksiyonlandırılması, yeniden hayat bulması anlamında belediyelerimizi yetiştirdik. Personellerimize teknik eğitimler verildi. Şehirlere kimlik veren tarihi yapıların her şehirde artık ayakta olduğunu, o şehrin kültürüne katkıda bulunduğunu  hep birlikte görmekteyiz. Ecdadın bize miras olarak bırakmış olduğu bu yapılardır. Bu yapıların geçmişi, ruhu ve yaşanmışlığı var. Tarihin getirmiş olduğu bu birikimi sahiplenmek, korumak, geleceğe taşımakta güzel bir olay. Tarihi Kentler Birliği bunu başardı. Yerel yönetimler şehirlerdeki bu yapılara sahip çıkmak zorunda. Merkezi anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'müzün önemli çalışmaları var. Şehrin sahibi yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler sahip çıktığı zaman bu yapılar daha güzel ve fonksiyonel oluyor. Şehirlerimize kimlik veriyor" diye konuştu.

Tarihi Kentler Birliği üyeleri ile Tekirdağ'ın tarihi ve turistik bölgelerinde incelemede bulunan Başkan Çiftçi kapanış konuşmasında da,"Uzmanların katılımıyla gerçekleşen güzel bir panel oldu. Bize bölgesel yönetim açısından Trakya'mıza bakış noktasında Tekirdağ'ın restorasyon, koruma ve geleceğe taşıma noktasından çok önemli konuları konuştuk. Farkındalık önemli bir kavram. Bizde mevcut olan değerlerimizi daha iyi fark ettik. Programımıza ev sahipliği yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a ve 18 yıldır Tarihi Kentler Birliğini her noktada buluşturan encümen üyesi arkadaşlara, bize ufuk veren stratejik ve teknik anlamda her şekliyle gençlerimize alan yönetim programları ile doğru koruma, restorasyon ve geleceğe taşıma anlayışı veren ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)  Vakfımızın değerli üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına ve katılan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.