banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Başkan Adayı Ekinci; Yeni Urfayı Birlikte Kuracağız VİDEO

Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof Dr Abdullah EKİNCİ hoca Nevali otelde Şanlıurfa da Gazete ve İnternet sitelerinde köşe yazarlığı yapan yazarlarıyla bir araya gelerek aday adaylıgı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Abdullah EKİNCİ eğer başkan seçilirse neler yapacağını ve projelerini  aktardı:

Urfa'nın utulmuş mekanları var.Unutulmuş, şehirden kabul edilmemiş bir kırsal var. Urfa'da unutulmuş bir Eyyübiye, Sırrın, Süleymaniye var. Süleymaniye ile Sırrının dinamikleri aynı değildir. Urfa merkez çok farklı üç dört parçaya ayrılmıştır. Yerel yönetim tüm bu farklılıkları göğsünde söndürecek hangi projeyi yapmıştır. İktisadi, sosyal, kültürel ve mimari projeler üretmek zorundayız. Bu projeleri oluştururken halkı temsil eden STK'larla birlikte hareket etmeliyiz. STK'lar ihtisas komisyonu dediğimiz komisyonlarında görev almalıdırlar. Bu komisyonlarda halkın düşünce ve duygularını projelere yansıtmalıdırlar.

Eskiden sıkıntıyı kimin çözmesi beklenirdi? Gücü olanın problemi çözmesi beklenirdi. Aslında güç sizde. Şimdi güç sizde. Bu kentin siyasi geçmişini araştırdım. Geçmişteki siyasi aktörler halkın kendisine yakın gördüğü kişilerdi. Bu kentte bazı şeylerin değişmesi lazım. Dünya değişti, Ortadoğu değişti. Urfa'da değişmeli. Urfa'da değişim zamanı. Sen oy verirken değişmelisin. Sen hizmet alırken değişimi hissedeceksin, göreceksin. Ben hizmet verirken değişmeliyim. Çok yanlışımız var. Ama doğruları yapma zamanı. Ben makama talipli biri olarak değil bir akademisyen olarak bakıyorum. Kim bu olaya talipli ise ondan beklediğim de budur.

Her yerde Urfa'nın bütün bir şehir olduğunu söylüyorum. Ceylanpınarsız, Sivereksiz, Suruçsuz vs. Urfa olmaz. Bu bölgelerle ilgili ayrı ayrı projelerimiz var. Herkesin görünür olmasını istiyoruz. Kimseyi değiştirmeye asimile etmeye çalışmıyoruz. Herkesin kültürü bizim zenginliğimizdir. Urfa'nın tekrar kendi kimliğini kazanmasını istiyorum. Bizim “Yeni Urfa” projemiz bir kimlik, kültür, liderlik projesidir. Her ilçe için biz ayrı ayrı projeler düşündük. Tüm Urfa için analizlerimiz, çözümlemelerimiz, olmazsa olmazlarımız var. Bölgesinde lider bir Urfa olmak için mutlaka tüm ilçelerimizle enerjimizi birleştirmek zorundayız. Zirveye çıkışın olmazsa olmazı da budur.

Urfa'dan çok önemli insanlar çıktı. En büyük projem Urfa'dan Türkiye'yi yönetecek insanların yetiştirmesine zemin hazırlamaktır. Ben gençliği yetiştiren biriyim.Yerel yönetim bir erdemli olma çabası olmalıdır. Sıkıntımız erdemli duruşu yeniden sağlamaktır. Erdemli duruş, Urfa'yı geleceğe taşıyacak temeldir. Bu temel üzerine Yeni Urfa'yı inşa edeceğiz. Sadece maddi projeler Urfa'yı geleceğe taşımaz, maddi değerler kadar sosyokültürel değerlerde yeni Urfa'nın olmazsa olmazı olmalıdır, ve Urfa'yı geleceğe taşıyacak bir dinamiktir.

Son olarak Prof. Dr. Abdullah EKİNCİ toplantıya katılan köşe yazarlarına teşşekür ederek sözlerini bitirdi.

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ Foto: Mehmet İmre/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.