banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Başını Bir Saat Açsan Ne Olacak!

Başını Bir Saat Açsan Ne Olacak!

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Göknur Aktaydan başörtüsü skandalı...

 

Derslere ve sınavlara başörtülü giren öğrenciler hakkında tutanak tutan Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Göknur Aktayın, Başörtüsü taktığınız için sonuçlarına katlanacaksınız dediği öğrenildi. Dekanın hükümete kafa tutar nitelikte sözler sarfettiği de iddia edildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Nur Serter döneminden kalma ikna odasına benzer skandal bir uygulamanın yapıldığı ortaya çıktı. Üniversitenin Eczacılık Fakültesinde okuyan başörtülü öğrencilerin, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Göknur Aktay tarafından ikna odasına benzer bir girişimle başlarını açmaya zorlandığı ortaya çıktı..

13 ÖĞRENCİYE BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TUTANAK!

13 öğrencinin başından geçen olayı, bu kişilerin arasında bulunan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci şöyle anlattı: Yaklaşık bir ay önce Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin Biyo İstatistik sınavında, sınıfa giren Dekan Göknur Aktay, öğrencilerin başörtülü şekilde sınava giremeyeceklerini, aksi halde tutanak tutacağını söyledi. Benimle beraber 12 tane daha başörtülü öğrenci vardı. Asistanları bizim isimlerimiz tek tek not aldı ve gitti. Aradan bir ay geçtikten sonra sınıfa bir kağıt asılmıştı. Kağıtta isimlerimiz yazılmış ve dekanlığa gelmemiz isteniyordu. Arkadaşlarla beraber dekanlığa gittik. Dekan önce tek tek bizi yanına aldı. Tutanak tuttu ve imza attırdı. Başörtülü şekilde öğrenime müsaade etmeyeceğini söyledi.

İNÖNÜNÜN ECZACILIK DEKANI, NUR SERTERE Mİ ÖZENDİ?

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Aktayın tutumunu Nur Serterin ikna odasına benzeten öğrenci, sonrasında yaşananları şöyle ifade etti: Daha sonra bizi ikişer ve üçer gruplar halinde tekrar içeri aldı. Neden başörtüsü taktığımızı sordu. Buna mecbur olmadığımızı söyledi. Birkaç saat saçınız açık kalsa ne olur? Okula gelirken açın, çıktıktan sonra tekrar kapatırsınız. Ya burada ilim öğreneceksiniz ya da başörtüsü taktığınız için sonuçlarına katlanacaksınız. Benim anneannem de başı örtülüydü ama bir topluma girdiği zaman saygıdan başını açıyordu. Şimdi bir çok yerde başörtüsüyle derslere giriliyor ama önümüzde seçim var, ileride ne olacağı belli olmaz. Bakarsınız ben bu tutanakları tuttum diye Silivriden Ergenekoncu olarak size el sallayabilirim dedi. Bu söylediklerine bir anlam veremedik. Dekanımız adeta Nur Serterin ikna odasına benzer bir tutum sergiledi.

DEKAN AKTAY SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Öte yandan konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Göknur Aktay, sınava başörtülü giren öğrenciler hakkında tutanak tuttuğunu yalanlamazken, ikna odası benzetmesini reddetti. Aktay, konuyla ilgili bilgi vermek için rektörlükten izin alması gerektiğini söyledi. Ben özgürlüklerden yanayım diyen Aktay, Başörtülü öğrenciye tutanak tutmak ve Başını bir saat açsan ne olacak demek özgürlük mü? şeklindeki sorumuza ise cevap vermekten kaçındı.

Kaynak: Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.