banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Başbuğ: İstifa edip onları sevindirmem

Bunlardan biri de 'İstifa' polemikleri oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "İstifa söz konusu değil. İstifa edipte birilerini sevindirmeyeceğim" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Uluslararası Terörizm Sempozyumu için Merkez Orduevi'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Genç subaylar olanlardan rahatsız mı?" sorusuna Orgeneral Başbuğ, "Genç subaylar, kendi işini yapacaklar, bende kendimi işimi yapacağım" karşılığını verdi. Bir başka gazetecinin "Aşağıdan tepki var mı?" sorusu üzerine de Başbuğ, "Hayır. Hepsiyle de konuştum. Siz kendi işini yapın. Ben kendi işimi yapayım dedim" diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, "Devlet kurumları arasında anlaşmazlıkların olup olmadığını sorulması üzerine de, "Devlet adamları ilişkilerini kopartmazlar. Bizde devlet adamıyız. Problem olsa bile. Bunlar zaman zaman tamir edilebilir" şeklinde konuştu.

"İSTİFA ETMEYECEĞİM"

Orgeneraller toplantısından sonra basında yer alan istifa haberlerinin hatırlatılması üzerine Başbuğ, "İstifa söz konusu değil. İstifa edipte birilerini sevindirmeyeceğim" dedi.

Bir başka gazetecinin "Şu görevimin bitse de biran önce kurtulsam mı diye düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Başbuğ, "Kendimi şuanda bir teğmen gibi hissediyorum. Son ana kadar son dakikaya kadar görevimin başındayım. Teğmen ne demektir. Teğmen hücum emrini verendir. Son ana kadar da öyle hissedeceğim" yanıtını verdi.

Orgeneral Başbuğ, Diyarbakırsporla ilgili yaşananların sorulması üzerine, "Yaşananlar üzücü. Diyarbakırspor'un kümede kalmasını isteriz" dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.