banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Başbuğ başörtüsü yüzünden kovdurttu!

sonrası aldığı bir mektubu köşesine taşıdı. Org. Başbuğ, hangi bürokratı eşi başörtülü diye TİM'den kovdurttu?

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, 'Genelkurmay tarafından vetolu olan Taraf Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile Star'ın başörtülü yazarı Elif Çakır'ın Şemdinli'deki karakol baskınında şehit düşen 11 askerimizin Van'daki askeri karargâhta düzenlenen cenaze töreninde yer alması ile ilgili duygularını kaleme alması sonrası aldığı bir mektubu bugün köşesine taşıdı.

"İlker Başbuğ, hangi bürokratı eşi başörtülü diye TİM'den kovdurttu?" başlığıyla verilen yazıda geçen olay Genelkurmay Başkanı Birinci Ordu Komutanı iken yaşanmış.

Prof. Dr. Erman Tuncer'in mektubunda anlattığı o olay:

"Keşke yaşanmasaydı o olay"

Öncelikle noktasına virgülüne dokunmadan son derece önemli ve kritik bir meseleye dikkat çeken bu mektubu paylaşmak istiyorum sizlerle...

"Sevilay Hanım,

Sizinle birlikte seyahat etmenin güzelliklerini yaşadık.

Mert davranışlarınızı takdirle karşıladım.

Yazılmaması ricası ile tarihe bir not düşmek isterim.

Sayın Genelkurmay Başkanı Birinci Ordu Komutanı iken Maslak'taki TİM açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adına eşimle birlikte katılmıştım. Protokol gereği Sayın Başbuğ ve eşi ile yan yana oturmamız gerekiyordu. Sezen Aksu sahne almadan az önce İlker Paşa ve eşi salona teşrif ettiler. Ancak kendileri eşimin başörtüsünden dolayı bizimle birlikte oturmak istemediklerini bildirdiler. Bunun üzerine sonunda salondan kovulduk. Paşanın eşinin söylenmesini hayatım boyunca unutamayacağım.

Mecburen salonu terk ettik. Bunun da tek sebebi vardı: O da TSK'nın yıpranmamasıydı. Çünkü Sayın Edip Başer Kolordu Komutanı iken İBŞB adına 14 kez, 'Üstün Kıvanç Madalyası Övünç Töreni'ne katılmıştım. Şehit ailelerinin istisnasız tamamı başörtülü ve sakallıydı. Nihayetinde ortamı germemek ve basına malzeme vermemek ve bu insanları üzmemek adına biz salondan ayrıldık.

Olayın tanıkları arasında Sayın Mahmut Övür de vardı. Kendisi de tepki koydu. Ancak biz yazmamasını rica ettik o dönem. Ertesi gün TİM'in sahibi Türker İnanoğlu kendi misafirinin kovuluşuna üzüldüğünü bildirdi. 'Burası kamusal alan değildir!' şeklinde bir tepki gösterdi. Özetle... Bugün Van'daki şehit cenazesindeki verdiğiniz ayrıntı beni çok mutlu etti. İlker Başbuğ'un başörtülü gazeteci Elif Çakır'la üstelik de askeri bir alanda tokalaşmış olmasına ve hatır gönül sormasına çok sevindim. Keşke beni ve eşimi derinden yaralayan o tatsız olay da hiç yaşanmamış olsaydı...

Saygılarımla... Prof. Dr. Erman Tuncer"

 Yazının devamını okumak için bu linki tıklayabilirsiniz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.