banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Başbakanlık: Uçağı Suriye düşürdü
Akdeniz'de Suriye açıklarında düşen Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğü açıklandı. Açıklama Başbakanık Resmi Konutu'nda düzenlenen güvenlik zirvesi sonrası yapıldı. Meksika ve Brezilya ziyaretlerinin ardından Ankara'ya dönen Başbakan Erdoğan, derhal güvenlik zirvesini topladı.

Gündem, terör ve Hatay yakınlarında düşen uçağa ilişkin gelişmelerdi.

Zirvede, Hakkari'deki PKK saldırısının ardından terörle mücadelede atılacak adımlar ile sınır bölgesindeki güvenlik önlemleri ve Hatay yakınlarında düşen askeri uçağa ilişkin son gelişmeler ele alındı.

Güvenlik zirvesi yaklaşık 2 saat sürdü.

Başbakanlık Resmi Konutundaki Zirveye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve MiT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

2 Saat 10 dakika süren toplantıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada Suriye sınırında düşen uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü kaydedildi. 

İşte Başbakanlık Resmi İnternet Sitesi'nden yapılan yazılı açıklama;

22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için Malatya Erhaç meydanından kalkış yapan uçağımızla radar ve telsiz temasının kesilmesi akabinde yaşanan gelişmeler, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda ele alınmıştır.

İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde, uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır.

Pilotlarımız dahil, arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir.

Türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.