banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu akçakale Belediye Başkanlığı Uğur Demirkol

Kurtulmuş; Bu kadar adaletsiz dünyada hangi sorun çözülür?

Mülteci sorununu çözecek perspektifleri yok”

Avrupa’nın mülteci meselesini nasıl çözeceklerine dair bir fikirlerinin olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dünya sistemi bu kadar adaletsizlikle doluyken, ne Suriye’yi çözebilirsiniz ne mülteci meselesini ne de bir başka meseleyi çözebilirsiniz.” dedi.

- 2016-02-15 09:03:06
AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Yeni Bir Kuşak Yetişiyor” adlı toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Suriye’de yaşanan mülteci sorununa da değindi. Kurtulmuş, Avrupa’nın Mülteci meselesini nasıl çözeceklerine dair bir fikirlerinin olmadığını kaydetti.

Kurtulmuş, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki her gün Ege’de Akdeniz’de onlarca masum insan denizden toplanıyor. Bu insanlar savaştan, zulümden, ölümden kaçıyor. Yarım bardak su yarım lokma ekmek için çoluk çocuğunu uyduruk bir bota bindirip Avrupa’ya gitmeye çalışıyor. Bu insanlara Türkiye dışında başka kimse sahip çıkmıyor. Bütün dünya izledi. Ta ki Aylan bebeğin cesedini sahilde görene kadar. Aylan bebeği gördükten sonra meselelerin çözümüne dair bir şey söylemiyorlar. Çünkü yeni bir dünya kuracak vizyonları yok. Bize de diyorlar ki 3 milyar verelim de siz bakın bunlara. Biz kimseden para istemiyoruz. Bizim paramız onlar kadar olmayabilir ama onlardan çok daha büyük gönlümüz var.” dedi.

2 milyon 700 bin Suriyeli olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bunlar 500 bin mülteci aldığı zaman, ‘bu insanları nereye koyacağız’ diyorlar. Mülteci meselesini nasıl çözeceklerine dair bir fikirleri yok. Suriye’de bir savaş yok. Savaşı çözecek perspektifleri de yok. Bu yüzden dünyanın bütün orduları Suriye’ye geldi. Ukrayna’da kriz var. Ukrayna krizini Avrupa’nın göbeğinde çözemiyorlar. Çözmeleri mümkün değil çünkü nasıl çözeceklerini bilmiyorlar. Dünyada şu anda en zengin yüzde 0.83’ü dünyadaki servetin yüzde 44’üne sahip. Dünya sistemi bu kadar adaletsizlikle doluyken, ne Suriye’yi çözebilirsiniz ne mülteci meselesini ne de bir başka meseleyi çözebilirsiniz. Heyecanınızı anlıyoruz ama sorumluluklarınızın da farkında olun. Bugün dünya Türkiye’nin ortaya koyacağı fikirlere muhtaçtır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.