banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI OSB Müdürü Osman Oktay

Başbakan yardımcılarının görev alanları belli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün yapılan Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, başbakan yardımcılarının görev alanlarını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, başbakan yardımcılarının görev alanlarını şu şekilde sıraladı:

Numan Kurtulmuş; kamu diplomasisi ile ilgili kurumların koordinasyonundan sorumlu başbakan yardımcısı,

Mehmet Şimşek; ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonundan sorumlu başbakan yardımcısı,

Yalçın Akdoğan; TİKA ve Yurt Dışı Türkler gibi yurt dışıyla ilgili kuruluşların koordinasyonundan sorumlu başbakan yardımcısı,

Yıldırım Tuğrul Türkeş; kamu kurumları ile hükümet arasındaki ilişkilerden sorumlu başbakan yardımcısı,

Lütfi Elvan; Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilişkiler ve reform ve yatırımların koordinasyonundan sorumlu başbakan yardımcısı olarak belirtti.

Öte yandan Türkiye’ye ait jetler tarafından düşürülen Rus savaş uçağı hakkında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Öncelikli olarak bu uçak düşürüldüğü anda milliyeti bilinmeyen sonradan milliyeti açıklanan, öğrenilen bu uçak, Türkiye hava sahasına yaklaşmaya başladığı andan itibaren defaatle ikaz edilmiştir. Bu hava aracı, bu uçak, Türkiye kara sınırları içerisinde vurulmuştur. Nitekim Türkiye kara sınırları içerisinde vurulduktan sonra, uçağın bazı parçaları da Türkiye sınırları içerisine düşmüş, uçağın bazı parçaları da daha sonra Suriye sınırları içerisine düşmüştür. Yine defaatle ilan edildiği gibi uçak vurulduğu anda uçağın milliyeti belli değildi, bilinmeyen bir uçaktı“ ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.