banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Başbakan: Her türlü desteği Irak Kürdistan bölgesine vereceğiz

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzan ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Başbakan Davutoğlu,  Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzan ile yaptığı görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada IŞİD’le mücadele konusunda hem Irak hem de Irak Kürdistan bölgesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Irak'taki mevcudiyetimiz bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir. Çünkü DAEŞ ile komşu olmak istemiyoruz. DAEŞ ile komşu olmamak için de Erbil'in güçlü olması lazım. Bunun için her türlü desteği hem Irak hem de Irak Kürdistan bölgesine vereceğiz.”

Başbakan Davutoğlu ayrıca, Barzani'yi tartışmalı bir dönemde ağırlamanın herkes için bir mesaj niteliğinde olduğunu belirterek, yarın da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Bağdat'a gideceğini aktardı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.