banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Başbakan Erdoğan Sebastian Kurz'u kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’daki temasları kapsamında dünyanın en genç dışişleri bakanı olan 28 yaşındaki Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’u kaldığı Grand Hotel Wien’de kabul etti.

Görüşme yaklaşık bir saat sürerken görüşmenin ardından Sebastian Kurz açıklama yapmadan otelden ayrıldı. Başbakan Erdoğan ise daha sonra Fransa’ya hareket etmek üzere otelden ayrıldı.

 

"ERDOĞAN'I AÇIKÇA UYARIYORUM"

Sebastian Kurz, Başbakan Erdoğan’ın Viyana’da Türk vatandaşlarına hitabından önce Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunmuş, "Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon hassas bir mesele. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve iklimi zehirler. Erdoğan'ın buradaki Türklere 'Almanca öğrenin ve Avusturya'ya sadık kalın' gibi doğru şeyler söyleme sorumluluğu var. Ama Almanya'daki gibi bir konuşma olursa bu, buradaki Türklerin zararına olur." demişti.

Kurz daha sonra yaptığı açıklamada söylemlerini yumuşatmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.